Ελλάδα|26.08.2019 16:24

Στον Κικίλια οι νοσοκομειακοί γιατροί - Τι θα ζητήσουν από τον υπουργό Υγείας

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Την πόρτα του υπουργείου Υγείας θα περάσουν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) προκειμένου να συζητήσουν με την πολιτική ηγεσία τα προβλήματα που μαστίζουν τη δημόσια περίθαλψη. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μεταξύ άλλων θα θέσουν στον υπουργό Υγείας το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα πολλές κλινικές να υπολειτουργούν. Γι' αυτό και θα ζητήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεδομένου ότι το επικουρικό ιατρικό προσωπικό μένει στα νοσοκομεία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και χωρίς να αυτό να μπορεί να ξεπεράσει τα δύο χρόνια με βάση σχετική απόφαση του ΣτΕ. 

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, η ΕΙΝΑΠ θα θέσει θέμα αλλαγής του πρόσφατου νόμου που προωθήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά στην εκπαίδευση των νέων γιατρών. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσεις τις έντονες αντιρρήσεις τους για τον τρόπο που θα εκπαιδεύονται πλέον κατά τη διάρκεια της ειδικότητας οι νέοι γιατροί. Από τα βασικά αγκάθια που είχαν εντοπίσει οι νοσοκομειακοί γιατροί ήταν ότι οι εξετάσεις για την ειδικότητα θα γίνονται μόνο σε δύο πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι νέοι γιατροί να είναι δέσμιοι συγκεκριμένων καθηγητών Ιατρικής, όπως υποστήριζαν τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών.

Γι' αυτό εξάλλου και η ΕΙΝΑΠ αναμένεται να αναλύσει διεξοδικά το πρόβλημα της έλλειψης των ειδικευόμενων στα νοσοκομεία, φαινόμενο που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, αφού οι νέοι επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό. 

Προβλήματα με Διοικητές

Από την άλλη όμως οι νοσοκομειακοί γιατροί αναμένεται να αναλύσουν στον Βασίλη Κικίλια και τις προστριβές που υπάρχουν σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, μεταξύ των γιατρών και των Διοικητών. Οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ θα περιγράψουν σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, συγκεκριμένα γεγονότα αυθαιρεσίας που κατέγραψαν τους τελευταίους μήνες από Διοικητές Νοσοκομείων, αφού εδώ και καιρό κάνουν λόγο για κρούσματα «κοινωνικού αυτοματισμού» και αυθαίρετες συμπεριφορές που εκδηλώνουν οι Διοικητές Νοσοκομείων. 

νοσοκομειακοί γιατροίΒασίλης Κικίλιας