Με «βαρύ» παρελθόν οι συλληφθέντες από την επιχείρηση στα Εξάρχεια
Κώστας ΣτάμουΜόνο άγνωστοι δεν είναι στην αστυνομία οι τρεις συλληφθέντες από τη χθεσινή επιχείρηση «σκούπα» στην περιοχή των Εξαρχείων καθώς οι δυο εξ αυτών έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Όπως προέκυψε από την ταυτοποίηση των τριών προσαχθέντων κατά την αστυνομική επιχείρηση στα υπο κατάληψη κτίρια στις οδούς Σπύρου Τρικούπη, Φωτήλα και Καλλιδρομίου, ο 65χρονος Γάλλος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο για την επίθεση κατά των αστυνομικών στο ΑΤ Ακροπόλεως.
Ο 41χρονος Έλληνας, ο οποίος προσήχθη και αυτός απο την κατάληψη της Καλλιδρομίου, έχει μπει παλαιότερα στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή σε επεισόδια με αντιεξουσιαστές στην περιοχή του Πολυτεχνείου.
Την ίδια ωρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το προφίλ του τρίτου συλληφθέντα, ο οποίος είναι 57 ετών και ερευνάται αν πρόκειται για νεο μέλος στον ευρύτερο, αντιεξουσιαστικό χώρο.
Οι 143 πρόσφυγες και μετανάστες που απομακρύνθηκαν απο τα υπο κατάληψη κτίρια μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και απο εκει σε ξενοδοχείο για προσωρινή μεταστέγαση. Απο τον έλεγχο των εγγράφων τους δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία ενώ στις καταλήψεις οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν ναρκωτικά ή λαθραία.
- Τραμπ για Γκίλφοϊλ: Δεν ήταν μέλος της οικογένειάς μου, δεν μας άρεσαν όσα διαβάζαμε
- Βίντεο ντοκουμέντο από το κόλπο με το «σκασμένο λάστιχο»: Πώς έκλεβαν χρήματα από πολίτες που έκαναν αναλήψεις
- Την υιοθέτησαν Αμερικανοί το 1959 από την Αθήνα - Βρήκε την οικογένειά της μετά από 64 χρόνια από ένα τεστ DNA
- Πρωτοπόρος επιχειρηματίας προσφέρει ξύσιμο πλάτης με 40 ευρώ την ώρα, ανοίγει franchise