Ελλάδα|20.11.2018 15:26

Πόρισμα για Ζακ Κωστόπουλο: Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατός του

Newsroom

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων έβγαλαν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τον τραγικό θάνατο που βρήκε τον Ζακ Κωστόπουλο έξω από το κοσμηματοπωλείο στη Γλάδστωνος. Σημειώνεται πως γίνεται λόγος για δεκασέλιδο πόρισμα το οποίο θα πάει στον ανακριτή κι αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στις τοξικολογικές δεν βρέθηκε κάποια ναρκωτική ουσία.

Επισημαίνεται, λοιπόν, πως ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατό του.

Μίλώντας την Τρίτη στην έντυπη έκδοση του Έθνους, η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, κυρία Αννυ Παπαρούσσου, είπε ότι «το προσωρινό πόρισµα έλεγε ότι κανένα από τα χτυπήµατα δεν ήταν το θανατηφόρο. Δεν υπήρχε άµεσο αποτέλεσµα, δηλαδή, ενός χτυπήµατος µε τον θάνατο. Ολα µαζί τα χτυπήµατα, όµως, µπορεί να επέφεραν τον θάνατο. Αυτή είναι η διαφορά. Οι τοξικολογικές απέδειξαν αυτό που ξέραµε. Οτι ο Ζακ ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος, χωρίς παθολογία. Κάτι του συνέβη στη ζωή και µπήκε στο κατάστηµα στην Οµόνοια. Ισως έγινε κάποιο επεισόδιο νωρίτερα, κάτι προσωπικό ενδεχοµένως, και εισήλθε στο κατάστηµα. Φαίνεται ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει οποιοδήποτε κακό. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρχε υφιστάµενη νόσος. Ο µέσος άνθρωπος που θα δεχόταν αυτά τα χτυπήµατα ενδέχεται να είχε πεθάνει».

Σύµφωνα µε τα όσα αναφέρει η έντυπη έκδοση του Έθνους της Τρίτης, σε περίπτωση που από το πόρισµα προέκυπτε είτε άµεσα είτε έµµεσα αιτιώδης συνάφεια µεταξύ των χτυπηµάτων και του θανάτου του Ζακ, τότε δεν αποκλείεται οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής να κάνουν αίτηµα για µετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σω-µατική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση µε ενδεχόµενο δόλο.

Σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές του «Εθνους», από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στο τηλέφωνο του Ζακ προέκυψαν κάποιες επαφές του 33χρονου µε άνδρες που δεν είχαν εµφανιστεί στις Αρχές. Ενας από αυτούς κλήθηκε πριν από περίπου δύο εβδοµάδες για κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Η έρευνα συνεχίζεται, πάντως, διότι ακόµα δεν έχουν βρεθεί τα τρία µυστηριώδη άτοµα που εµφανίζονται σε βίντεο να βρίσκονται µαζί µε τον Ζακ Κωστόπουλο έξω από φούρνο της οδού Γλάδστωνος στην Οµόνοια.

Οι τρεις αυτοί άνδρες έχουν εξαφανιστεί, παρά τις εκκλήσεις να βοηθήσουν τις Αρχές. Η Αστυνοµία θεωρεί ότι θα µπορούσαν να δώσουν µια εξήγηση για το τι συνέβη πριν από την είσοδο του Ζακ στο κοσµηµατοπωλείο. Ο ένας από αυτούς δύο λεπτά πριν από το µοιραίο περιστατικό είχε µπει στο φούρνο, πήρε ένα µπουκάλι µε νερό και το έδωσε στον 33χρονο.

πόρισμαΖακ Κωστόπουλος