Ελλάδα|20.11.2018 18:00

Βουλή: Δεν λειτουργεί το αναβατόριο για τα αναπηρικά αμαξίδια

Κατερίνα Τζαβάρα

Θέμα που προκάλεσε τις απαραίτητες εξηγήσεις δημιουργήθηκε λόγω της μη-προσβασιμότητας, όπως τελικά αποδείχθηκε, της Αίθουσας της Γερουσίας στη Βουλή για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Έντονα αντέδρασε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά όταν διαπιστώθηκε ότι ένας από τους προσκεκλημένους στην ημερίδα που διοργάνωνε το Κίνημα Αλλαγής για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη, δεν μπορούσε να φθάσει στην Αίθουσα της Γερουσίας γιατί δεν λειτουργούσε το αναβατόριο.

Η κυρία Γεννηματά επικοινώνησε με τα αρμόδια υψηλόβαθμα κοινοβουλευτικά στελέχη και οι υπάλληλοι που έσπευσαν έξω από την αίθουσα διαπίστωσαν ότι πράγματι το αναβατόριο ήταν εκτός λειτουργίας.

Ο άνθρωπος που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα παρέμεινε για αρκετή ώρα στον πρώτο όροφο έξω από την Αίθουσα.

Αργότερα, συγγνώμη για την ταλαιπωρία του ζήτησε το γραφείο τού γενικού γραμματέα, Κωνσταντίνου Αθανασίου, και εξηγήσεις έδωσε ο γενικός διευθυντής τεχνικών και οικονομικών, Δημήτρης Παππάς, λέγοντας πως το αναβοτόριο είχε ελεγχθεί πριν από δύο εβδομάδες ενώ ειδοποιήθηκε η εταιρεία προς αποκατάσταση.

Η διευθύντρια του γραφείου του γγ της Βουλής, Βάσω Τσακανίκα, τόνισε ότι η διοίκηση της Βουλής αισθάνεται άσχημα για το ατυχές περιστατικό, καθώς έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της απρόσκοπτης κινητικότητας για τα ΑμεΑ, κάνοντας πολλές παρεμβάσεις στο κτίριο της Βουλής προς αυτήν την κατεύθυνση τα τελευταία τρία χρόνια.

Αίθουσα ΓερουσίαςΒουλήαναβατόριο