Ελλάδα|30.08.2019 11:55

Άραξος: Κλειστό το αεροδρόμιο λόγω πυρκαγιάς

Newsroom

Τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό αποτελεί το κλείσιμο του αεροδρομίου του Αράξου, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τετάρτη. Οι ζημιές που προκλήθηκαν θέτουν το αεροδρόμιο εκτός λειτουργίας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα το πότε θα λειτουργήσει κανονικά. Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχε το patrasevents.gr με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα το αεροδρόμιο του Αράξου θα είναι κλειστό τουλάχιστον έως την Κυριακή και δεν αποκλείεται να πιάσει κι ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα.

«Όπως καταλαβαίνετε το αεροδρόμιο δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς να είναι απόλυτα ασφαλές για τους επιβάτες που έρχονται στην χώρα μας μέσω αυτού» τόνισε ο ίδιος. Οι πτήσεις του αεροδρομίου του Αράξου εξυπηρετούνται αναγκαστικά από την Αθήνα και από την Καλαμάτα. Το κλείσιμο του αεροδρομίου του Αράξου για αυτές τις μέρες, στο κλείσιμο σχεδόν της καλοκαιρινής σεζόν, με τους τουρίστες να συνεχίζουν να καταφτάνουν στην χώρα μας, θα έχει ασφαλώς σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα ξενοδοχεία και στον τουριστικό κλάδο της περιοχής. 

Η φωτιά, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, ξεκίνησε από το γραφείο εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στην αίθουσα αναμονής η οποία έχει υποστεί τεράστια ζημιά. Η έγκυρη επέμβαση της Πυροσβεστικής περιόρισε κάπως τις καταστροφές και γλίτωσε το αεροδρόμιο από τα χειρότερα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του αεροδρομίου όμως αυτές θα κρατήσουν σίγουρα κάποιες ημέρες.

Αραξοςαεροδρόμιοφωτιά