Ελλάδα|30.08.2019 12:50

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέα παράταση στο διαγωνισμό για τη επέκταση στα δυτικά

Newsroom

Δεύτερη παράταση δόθηκε στο διαγωνισμό που αφορά τις πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά. Η δημοπράτηση θα γίνει, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα στις 10 Σεπτεμβρίου ενώ οι φάκελοι των προσφορών θα ανοιχτούν στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά ο διαγωνισμός επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου. Στη συνέχεια πήρε παράταση για τις 29 Αυγούστου και τώρα για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι μελέτες για αρχαιολογικά, δίκτυα και κυκλοφοριακά

Αντικείμενο αυτού του διαγωνισμού είναι η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, η εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών, των διερευνητικών εργασιών των δικτύων κοινής ωφελείας, των εργασιών κυκλοφοριακών παρακάμψεων και λοιπών απαιτούμενων εργασιών, στους χώρους του έργου της βορειοδυτικής επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και στον χώρο επέκτασης του αμαξοστασίου Πυλαίας.

Το δίκτυο του μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά θα έχει κυκλική χάραξη. Θα ξεκινά από τον τερματικό σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και θα καταλήγει στον σταθμό «Δημοκρατία». Πρόκειται για μία κυκλική επέκταση με μήκος περίπου 11 χλμ. που θα εξυπηρετεί τους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών. H επέκταση περιλαμβάνει 8 νέους υπόγειους σταθμούς με τα ίδια χαρακτηριστικά της βασικής γραμμής, δηλαδή με μήκος περίπου 60 μέτρων και κεντρική αποβάθρα. Οι σταθμοί που προβλέπονται μετά τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό είναι οι: ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΜΕΝΕΜΕΝΗ, ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΕΥΟΣΜΟΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΠΟΛΙΧΝΗ, ΝΕΑΠΟΛΗ και θα επιστρέφει στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 18,6 εκατ. ευρώ. Η διάρκειά του εκτιμάται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Δυτική Θεσσαλονίκημετρό θεσσαλονίκηςμετρό Θεσσαλονίκη