Ελλάδα|30.08.2019 19:25

Φόβος της ΕΛ.ΑΣ. για κλιμάκωση των επιθέσεων στα Εξάρχεια

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Σε πεδίο συγκρούσεων μετατράπηκε για ακόμα ένα βράδυ η περιοχή των Εξαρχείων, με τους κουκουλοφόρους να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις, που φρουρούν τα υπό κατάληψη κτίρια που εκκενώθηκαν πρόσφατα.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους νεαρούς μέχρι τη γνωστή κατάληψη ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων, που αποτελεί στέκι της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνα. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Σπύρου Τρικούπη, όπου βρίσκονται δύο υπό κατάληψη κτίρια που εκκενώθηκαν την περασμένη Δευτέρα. Ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων, όπου σύμφωνα με την Αστυνομία, κατέφυγαν οι νεαροί. 

Στην πλατεία Εξαρχείων βρισκόταν αρκετός συγκεντρωμένος κόσμος, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία. Ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένα μέλος του τραυματίστηκε στο κεφάλι, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία. Η αναρχική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την κατάσταση στην κατάληψη ΒΟΞ.

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι διμοιρίες δέχτηκαν πάνω από 80 μολότοφ και ότι έγινε η αναγκαία χρήση μέτρων και μέσων. Επισημαίνεται ότι  «Προσπαθείται η εκμετάλλευση του γεγονότος με αναφορές σε δήθεν ζημιές που έχουν προκληθεί από δυνάμεις της Αστυνομίας»

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν εφτά άτομα, τα οποία αφέθηκαν λίγη ώρα μετά ελεύθερα. Είναι η τρίτη κατά σειρά φορά που ξεσπούν επεισόδια στα Εξάρχεια, χωρίς να γίνεται καμία σύλληψη.

ΒΟΞΕξάρχειακουκουλοφόροιΡουβίκωνας