Ελλάδα|30.08.2019 20:15

Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στο άσυλο για πρόσφυγες (vid)

Newsroom

Την ίδια στιγμή κατά την οποία τα νησιά ασφυκτιούν, με 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται σε Κέντρα Υποδοχής, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση -μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης- για τις διαδικασίες ασύλου, προκειμένου να ξεπεραστούν οι σχετικές αγκυλώσεις.

Μέχρι τότε, περίπου 1.000 μετανάστες από ευάλωτες ομάδες, μεταφέρονται την Τρίτη, με αρματαγωγά, από τα νησιά, στην ενδοχώρα.

Μπροστά στον συνολικό αριθμό αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται στα νησιά, είναι προφανές πως αυτό το μέτρο είναι κάτι σαν σταγόνα στον ωκεανό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv. Είναι γεγονός ότι αιτήματα ασύλου και επαναπροωθήσεις έχουν βαλτώσει γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, ενώ εσχάτως υπάρχουν προβλήματα και με τις διοικητικές απελάσεις.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει -υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου- το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αντιμετώπιση της αύξησης των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών.

Η όχι μόνο ξαφνική αλλά και μαζική «απόβαση» εκατοντάδων προσφύγων-μεταναστών, προερχόμενων από την Τουρκία, το απόγευμα της Πέμπτης στις ακτές της βόρειας Λέσβου, από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Κουμουτσάκου, ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα γεωπολιτικών μεθοδεύσεων από την πλευρά του καθεστώτος Ερντογάν.

πρόσφυγεςνομοθετική ρύθμισηάσυλο