Ελλάδα|02.09.2019 13:34

Δυο προσαγωγές για μία νύχτα-«κόλαση» στα Εξάρχεια

Κώστας Στάμου

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τις ομάδες των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια καθώς για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, και τρίτο την τελευταία εβδομάδα, συνεχίστηκαν οι οδομαχίες περιμετρικά της πλατείας. Λίγο πριν απο τις 12, ομάδες κουκουλοφόρων εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες ενάντιον των διμοιριών των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν στη συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα καθώς και σε αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονταν στις οδούς Τσαμαδού και Στουρνάρη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών και λίγη ωρα αργότερα δυο διμοιρίες έφτασαν μέχρι την πλατεία Εξαρχείων.

Κατα τη διάρκεια των επεισοδίων οι αντιεξουσιαστές εκτόξευαν βόμβες μολότοφ απο ταράτσες πολυκατοικιών ενώ η Τροχαία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων απο την λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι την οδό Ζαΐμη. Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε δυο προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται πως ο κύκλος της έντασης στα Εξάρχεια άνοιξε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, οταν τα ΜΑΤ έφτασαν μέχρι το ΒΟΞ προχωρώντας σε επέμβαση στο υπο κατάληψη κτίριο, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και το βράδυ του Σαββάτου με μια ομάδα κουκουλοφόρων να επιτίθεται σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη και την αστυνομία να προχωρά σε τρεις προσαγωγές και μια σύλληψη.

προσαγωγέςΕξάρχειαεπεισόδιααστυνομία