Ελλάδα|02.09.2019 16:29

Την τιμωρία των αστυνομικών για την ομοφοβική επίθεση στο Μουσείο ζητά η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Newsroom

Τον αποτροπιασμό τους εκφράζουν οι ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις για την ομοφοβική επίθεση σε βάρος του συνιδρυτή του περιοδικού Antivirus, Νίκου Σοφιανού, και του συντρόφου του, η οποία έγινε το βράδυ της 29ης Αυγούστου στην περιοχή του Μουσείου. Οι οργανώσεις ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών, τόσο σε ποινικό όσο και σε πειθαρχικό επίπεδο. 

Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα εκφράζει την ικανοποίησή της για τον σχηματισμό δικογραφίας και για τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των δύο αστυνομικών. Θεωρούν, ωστόσο, προβληματική την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κάνει λόγο για «διαπληκτισμό μεταξύ αστυνομικών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας», όταν το περιστατικό αφορά ομοφοβική ρατσιστική επίθεση αστυνομικών σε βάρος πολιτών, η οποία, μάλιστα, έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς από αυθαιρεσίες και ολισθήματα σε βάρος πολιτών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτή η αναφορά δημιουργεί βαθύτατη ανησυχία, καθώς υποβιβάζει και αποχρωματίζει τη βαρύτητα του περιστατικού, που αφορά θεσμοποιημένη αυθαιρεσία και βία από αστυνομικούς, με ρατσιστικό μάλιστα κίνητρο".

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής οργανώσεις: Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), AthensPride, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ProudSeniorsGreece ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50+, Πολύχρωμο Σχολείο, ColourYouth και Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ)

ΕΛ.ΑΣυπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΛΟΑΤΚΙΕλληνική Αστυνομία