Ελλάδα|03.09.2019 13:36

84η ΔΕΘ: Σηκώνουν τους κάδους από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (pics)

Τίμος Φακαλής

Πάνω από 400 κάδους από το κέντρο της πόλης αναμένεται να απομακρύνει ο δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει της 84ης ΔΕΘ που θα εγκαινιάσει το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό το φόβο καταστροφών. 

Οι υπηρεσίες του δήμου θα αρχίσουν να σηκώνουν του κάδους την Πέμπτη (5.9) και αυτοί θα επανατοποθετηθούν την Δευτέρα (9.9) μετά και την αποχώρηση του πρωθυπουργού αλλά και την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων των συνδικάτων. 

Επί ποδός θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου προκειμένου η πόλη να παραμείνει καθαρή καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ. 

«Κάθε χρόνο απομακρύνονται οι κάδοι για να αποφύγουμε τυχόν καταστροφές. Καλώ τους δημότες να μην κατεβάζουν τα απορρίματά τους το τετραήμερο που θα λέιπουν από τους δρόμους της πόλης» είπε στο ethnos.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας. Νίκος Ζεϊμμπέκης.

Στο μεταξύ μετά από καταγγελία ιδιώτη και παρέμβαση Εισαγγελέα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης καθαρίζουν από το πρωί της Τρίτης ένα αδόμητο οικόπεδο περίπου 5 στρεμμάτων που είχε μετατραπεί σε μπαζότοπο. Ο αυτοσχέδιος μπαζότοπος βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού 26ης Οκτωβρίου δίπλα στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ «Μακεδονία». 

«Βρήκαμε πεταγμένα είδη υγιεινής, σκουπίδια, στρώματα, σίδερα, παλιά έπιπλα, δοιμικά υλικά κ.α. » είπε ο κ. Ζεϊμμπέκης, προσθέτοντας ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει καθαρίσει ο χώρος. 

δήμος ΘεσσαλονίκηςΔΕΘκάδοι απορριμμάτων