Ελλάδα|03.09.2019 18:39

ΑΠΘ: Εκπαιδεύει τους οφθαλμίατρους άλλων χώρων!

Newsroom

Εκατοντάδες οφθαλμίατροι από όλες τις βαλκανικές χώρες και την Ελλάδα, εκπαιδεύονται σε ευαίσθητες οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις, στη σχολή Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ!

Κάθε χρόνο περίπου 80-90 οφθαλμίατροι δίνουν ψήφος εμπιστοσύνης στα Πειραματικά Χειρουργεία Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ και μαθαίνουν στην πράξη και σε συνθήκες προσομοίωσης τις νεότερες χειρουργικές τεχνικές και λεπτές επεμβάσεις.

«Η εκπαίδευση είναι υψηλού επιπέδου. Στον κάθε εκπαιδευόμενο χορηγείται ο δικός του χειρουργικός εξοπλισμός και αρχίζει η εκπαίδευσή του σε ένα πραγματικό… χειρουργείο. Χρησιμοποιούνται ακόμα και οφθαλμοί που παίρνουμε από σφαγεία αλλά έχουν την ίδια ανατομία με τους ανθρώπινους προκειμένου να γίνεται η εκπαίδευση των οφθαλμίατρων» τόνισε στο ethnos.gr ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, Καθηγητής Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, Βασίλης Καραμπατάκης.

3-4 φορές το χρόνο

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στήνονται τρείς με τέσσερις φορές το χρόνο και συνήθως υπάρχει λίστα αναμονής για συμμετοχή σε αυτά αφού η ποιότητα της εκπαίδευσης προσελκύει τους γιατρούς απ΄  όλα τα Βαλκάνια, την Ελλάδα αλλά και ευρωπαικές χώρες. Είναι χαρακτηριστικό πως οι θέσεις του επόμενου προγράμματος του Δεκεμβρίου 2019 έχουν ήδη καλυφθεί από αιτήσεις από χώρες του εξωτερικού.

«Η προ-εκπαίδευση των οφθαλμιάτρων, προτού να εισέλθουν στο πραγματικό χειρουργείο, έχει καθιερωθεί διεθνώς ως ένα απαραίτητο στάδιο προετοιμασίας των νέων ιατρών αλλά και εκείνων που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους σε έναν χειρουργικό τομέα», τόνισε ο κ. Καραμπατάκης.

«Πρόκειται για σοβαρή επένδυση και αυτό φαίνεται πως αναγνωρίζεται αφού έρχονται γιατροί από πολλές χώρες για να εκπαιδευτούν εδώ» πρόσθεσε.

χειρουργείοΑΠΘ