Ελλάδα|21.11.2018 07:49

Νέο τοπίο στις σπουδές: Κοινό πτυχίο από Πολυτεχνείο-Κολούμπια των ΗΠΑ

Newsroom

Το Πολυτεχνείο φέρνει επανάσταση στο χώρο της Παιδείας, καθώς για πρώτη φορά προσφέρει προπτυχιακό τίτλο σπουδών σε συνεργασία με το φημισμένο αμερικανικό ακαδημαϊκό ίδρυμα. Οι φοιτητές θα παίρνουν κοινό πτυχίο, το οποίο θα φέρει τη σφραγίδα και την πιστοποίηση και των δύο κορυφαίων ιδρυμάτων. Οι Ελληνες σπουδαστές που θα μεταβούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να φοιτήσουν, θα τύχουν δωρεάν εκπαίδευσης!

Σύμφωνα με τα Νέα πρόκειται για μια συμφωνία στην οποία κατάληξε ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας με τις αρχές του αμερικανικού ιδρύματος. Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε έναν περίπου χρόνο και θα αφορά σε φοιτητές που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους. Το ΕΜΠ έχει εξασφαλίσει μειωμένο κόστος σπουδών για τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ και το κόστος αυτό δεν θα επιβαρύνει τους ίδιους, καθώς θα καλύπτεται είτε από δωρεές του ιδρύματος είτε με υποτροφίες.

Τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα επεκτείνουν τη συνεργασία τους, με την παροχή κοινού master degree. Σ' αυτό το πρόγραμμα, οι τελειόφοιτοι του ενός πανεπιστημίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πέμπτου έτους για το νέο δίπλωμα σε μια σειρά ειδικότητες Μηχανικού στο άλλο πανεπιστήμιο.

Παράλληλα θα προωθηθούν διαδικασίες για την παροχή νέου πτυχίου με τη δυνατότητα οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου να να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δεύτερου έτους για επιλεγμένα υπάρχοντα προγράμματα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών στο άλλο πανεπιστήμιο.