Ελλάδα|04.09.2019 13:03

«Γαλάζια μάχη» για την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας

Εύρης Τσουμής

Φουντώνει το παρασκήνιο για την προεδρία της ΚΕΔΕ που εξελίσσεται σε…  γαλάζιο «εμφύλιο». Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, γνωστό στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει αποφασισμένος να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση. Απέναντί του αναμένεται να βρει, σύμφωνα με πληροφορίες το δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου

 

Ο κ. Κυρίζογλου, δηλώνει ανοιχτά πως τον ενδιαφέρει η ηγεσία της ΚΕΔΕ, και έχει κάνει σχετικές επαφές με στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ, προκειμένου να πάρει σχετική στήριξη. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης εκτιμά πως έχει τη στήριξη τουλάχιστον 33 από τους 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος του είναι οι γαλάζιοι δήμαρχοι όλης της χώρας που θεωρεί πως μπορούν να τον στηρίξουν λόγω και της δικής του κομματικής ταυτότητας αλλά και της μεγάλης εμπειρίας που έχει πλέον στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης αφού συμμετέχει στα κοινά από το 1982 ενώ είναι δήμαρχος από το 2002!

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος έχει εκδηλώσει σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις του και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Το προηγούμενο διάστημα μετά την επανεκλογή του πέρασαν από το γραφείο του στα Τρίκαλα και συναντήθηκαν μαζί του πλήθος δημάρχων απ΄όλη τη χώρα. Θεωρείται πως έχει τη στήριξη της ΝΔ αλλά και τη συμπάθεια ακόμα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ! Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από τα Τρίκαλα, άτυπα και στο παρασκήνιο την υποψηφιότητά του στηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εκλογές της ΚΕΔΕ θα γίνουν τον Ιανουάριο, ωστόσο η ακριβής ημερομηνία και ο τρόπος της εκλογικής διαδικασίας θα ξεκαθαριστούν με ΦΕΚ.

Τρίκαλαδήμαρχος ΤρικκαίωνΔήμοιΘεσσαλονίκηΚυρίζογλουΚΕΔΕ