Ελλάδα|04.09.2019 22:46

Πανελλήνια συνάντηση διδύμων στα Τρίκαλα - Τι δηλώνουν στο ethnos.gr οι εμπνευστές

Newsroom

Ραντεβού στα Τρίκαλα δίνουν δίδυμοι κάθε ηλικίας όλης τη χώρας, πραγματοποιώντας την 1η Πανελλήνια συνάντησή τους στις 22 Σεπτεμβρίου. Όλα ξεκίνησαν ύστερα από πρωτοβουλία των διδύμων κοριτσιών, της Κατερίνας και της Αθανασίας Φάλια από τα Τρίκαλα. 

Έπειτα από πέντε χρόνια εργασίας στο Λονδίνο η Κατερίνα επέστρεψε στα Τρίκαλα και «ξανασυναντήθηκε» με την αδερφή της, ακολουθώντας κοινά επαγγελματικά βήματα. Όπως εξήγησε η Κατερίνα «από παιδί με απασχολούσε το τι συμβαίνει με τους άλλους διδύμους. Και η δράση αυτή είναι μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες». Κατά τη διάρκεια της μέρας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις  με ομιλίες επιστημόνων, δράσεις, μουσική, καντίνες και διαγωνισμοί.

«Αντίστοιχες εκδηλώσεις γίνονται στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αγγλία. Θέλουμε αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός. Είναι η πρώτη μέρα που ανοίξαμε τον κατάλογο των συμμετοχών και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί δίδυμοι από την Καβάλα, την Έδεσσα, την Ξάνθη και την Αθήνα», είπε στο ethnos.gr η Κατερίνα Φάλια.

Οι διοργανωτές επεσήμαναν μόνο μία «υποχρέωση» των επισκεπτών: όσοι είναι δίδυμοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, να είναι ντυμένοι ομοιόμορφα, δείχνοντας ακριβώς αυτήν την ομοιότητα – διαφορετικότητα. «Αγκαλιάζουμε ως δήμος την ιδέα των δίδυμων κοριτσιών και για αυτόν τον λόγο την εντάξαμε στην Εβδομάδα Κινητικότητας. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο φωτογραφικό θέαμα και καλούμε όλους να έρθουν να απολαύσουν τη μέρα. Στόχος της εκδήλωσης είναι και η δημιουργία ενός συλλόγου ο οποίος θα εκπροσωπεί και θα διεκδικεί τα δικαιώματα των διδύμων» δήλωσε στο ethnos.gr  η αντιδήμαρχος Τρικκαίων, Βασιλένα Μητσιάδη. 

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο facebook, πληκτρολογώντας «Πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων Plus», στο ιστολόγιο https://twinsgreece.blogspot.com

Τρίκαλαδίδυμασυνάντηση