Ελλάδα|04.09.2019 16:33

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Νεκρό συγκατηγορούμενο τους «έδειξαν» οι δολοφόνοι του

Σοφία Σπίγγου

Στον δολοφονηθέντα Άρμπερ Μπάκο «έριξαν» την ευθύνη της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση. 

«Να τον τραυματίσω ήθελα και να τον φοβίσω για να φύγει το μήνυμα. Την εντολή μού την έδωσε ο Άρμπερ Μπάκο,. Ο Λεκοτσάι και Ντούλτσε δεν έχουν καμία σχέση» ανέφερε κατά την απολογία του ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει.

Οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ολντι Ντούλτσε αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση, με τον πρώτο να υποστηρίζει: «Να πω ότι είμαι καθαρός ουρανός, δεν είμαι. Αλλά για αυτά που έχω κάνει έχω καταδικαστεί. Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτος έδωσε την εντολή στον Μπραχιμάι να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει. Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από τον δικηγόρο για το πού μένει ο Φλωρος», είπε στον δικαστήριο.

Μάλιστα, όταν υποστήριξε πως στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου -είναι μάρτυρας στην υπόθεση- ο Άμπερ Μπάκο του μετέφερε πως την εντολή την είχε δώσει ο Αριστείδης Φλώρος. «O Mπάκο μου είπε ότι είχαν συμφωνήσει 100 χιλιάδες ευρω. Tην εντολή την είχε δώσει ο Φλωρος. Επειδή η δουλειά δεν έγινε, δεν πήραν χρήματα».

Την ίδια γραμμή ακολούθησε ο Ολντι Ντούλτσε (σσ: έχει καταδικαστεί ως φυσικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου), υπογραμμίζοντας πως «για μένα καλό είναι να βγει η αληθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο. Για τους συγγενείς του, αυτοί να βρουν την αλήθεια, την οποία θα τη βρείτε εσείς. Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε. Η οικογένειά του, όμως, πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου 2019 με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

Μιχάλης Ζαφειρόπουλοςυπόθεση Ζαφειρόπουλου