Ελλάδα|04.09.2019 19:20

Θεόδωρος Γιάνναρος: Ο βίος και η πολιτεία του στελέχους της Ν.Δ. που αποκάλεσε «πίθηκο» τον Ιρανό πρόσφυγα

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Η περίπτωση του Θεόδωρου Γιάνναρου, του στελέχους του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι άγνωστη στην αγορά Υγείας. Μπορεί σήμερα να αποπέμφθηκε από τα όργανα του κόμματος για την ακραία ρατσιστική του συμπεριφορά σε βάρος ενός πρόσφυγα, ωστόσο το «βιογραφικό» του είναι γεμάτο από περίεργα γεγονότα όπως περιγράφουν στο ethnos.gr στελέχη της υγείας.

Η πρώτη εμφάνιση του στα ΜΜΕ χρονολογείται κοντά στο 2006 οπότε και με έναν περίεργο τρόπο, μία προσεγγίζοντας γνωστός τηλεπαρουσιαστές , μία άλλους δημοσιογράφους, κατόρθωσε να βρίσκεται καλεσμένος σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ. Όπως μάλιστα μεταφέρουν στο ethnos.gr άνθρωποι που εκείνη την εποχή ζούσαν τα τηλεοπτικά δρώμενα, μία δήλωνε βιολόγος, μία βιοπαθολόγος, μία …γιατρός διαφόρων ειδικοτήτων.

Η συνέχεια δεν άργησε να ‘ρθει. Ακολουθώντας την τακτική της …επικοινωνιακής επίθεσης, κατόρθωσε να διεισδύσει στα ενδότερα της γαλάζιας παράταξης για να ορισθεί μάλιστα Διοικητής στο Νοσοκομείο Ελπίς. Συχνά πυκνά φρόντιζε να επικοινωνεί με δική του πρωτοβουλία με διάφορα ΜΜΕ προκειμένου να αναδείξει το έργο του. Κάποιοι υποστηρίζουν στο ethnos.gr ότι δεν τα πήγε και άσχημα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ακριβώς αντίθετη άποψη.

Όπως και να ‘χει, το 2014 ο Θεόδωρος Γιάνναρος κατόρθωσε να απασχολήσει και πάλι τα ΜΜΕ όταν στην προσπάθειά του να φανεί …αντάξιος των προσδοκιών του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, φρόντισε δεόντως τον αδελγό του Αλέξανδρο. Όπως είχε αποκαλύψει τότε η ιστορική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο αδελφός του Άδωνι Γεωργιάδη εισήχθη και χειρουργήθηκε δωρεάν, νοσηλεύθηκε σε μονόκλινο -κατά πολλούς σουίτα- στο Ελπίς, με... προσωπική φροντίδα του διοικητή Θεόδωρου Γιάνναρου, καθώς, αν και ήταν κάτοικος Κηφισιάς, παρείχε έγγραφο απορίας από Κοινωνικό Ιατρείο.

Όπως απεδείχθη στη συνέχεια, ο ίδιος ο τότε υπουργός Υγείας και σημερινός υπουργός Ανάπτυξης ουδεμία σχέση είχε με την πρωτοβουλία Γιάνναρου, ο οποίος φρόντισε να επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο για τον αδερφό του υπουργού.

Οι πίνακες και το ζεύγος Τσίπρα

Καλά γνωρίζοντες περιγράφουν στο ethnos.gr άλλο ένα δείγμα της τακτικής που ακολουθούσε ο αποπεμφθείς από τη ΝΔ Θ.Γιάνναρος, προκειμένου να αναρριχηθεί στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής ζωής του τόπου.

Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως όταν εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στην εξουσία, ο Θεόδωρος Γιάνναρος δεν έχασε χρόνο. Φρόντισε να ζητήσει από γνωστό ζωγράφο να φιλοτεχνήσει τα πορτρέτα του νέου πρωθυπουργικού ζεύγους. Μάλιστα μίσθωσε ειδικό φορτηγό για να τα μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου, περιγράφουν πηγές στο ethnos.gr. Οι άνδρες της ασφάλειας της πρωθυπουργικής κατοικίας έμειναν άναυδοι όταν αντίκρυσαν τα δύο πορτρέτα. Για ώρα αφηγούνται παριστάμενοι, «ψάχνονταν» τι ακριβώς να κάνουν με τους δύο πίνακες. Η τύχη των δύο έργων τέχνης αγνοείται μέχρι σήμερα όπως και η αμοιβή του καλλιτέχνη που ακόμη τραβάει τα μαλλιά του, λένε κακεντρεχείς στο ethnos.gr.

Τελικά παρά τη γενναιόδωρη καλλιτεχνική προσφορά του αποπεμφθέντος στελέχους του τομέα Υγείας της ΝΔ, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν τον διατήρησε στα υγειονομικά πράγματα. Από κει και πέρα ο πολυμήχανος Θ.Γιάνναρος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Δραστηριοποιήθηκε επισκεπτόμενος διάφορες κομματικές και μη εκδηλώσεις ,προκειμένου να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερους επώνυμους. Κάπως έτσι αλλά και με επιμονή που σπάει…κόκκαλα, όπως λένε στο ethnos.gr όσοι τον γνωρίζουν, κατάφερε και εισχώρησε και στο ψηφοδέλτιο του Γ. Πατούλη στις πρόσφατες Νομαρχιακές εκλογές.

Και κάπως έτσι με επιμονή και υπομονή, πιέσεις κάθε είδους, κατορθώνει όπως φαίνεται κανείς στις μέρες μας να αναρριχάται στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας ανεξαρτήτου απόχρωσης…

Θου Κύριε…

Νέα ΔημοκρατίαΘεόδωρος Γιάνναροςπρόσφυγες