Ελλάδα|05.09.2019 08:35

Φωτιά τώρα κατακαίει τον Διόνυσο - Ξυπνούν μνήμες του 2018

Newsroom

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα στις 02:10, σε πευκόφυτο ύψωμα στην περιοχή του Διονύσου, πάνω από τη Νέα Μάκρη.

Οι κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους και πολλοί είναι εκείνοι που τα εγκαταλείπουν, φοβούμενοι την επέκταση της πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή, που να σημειώσουμε, βρίσκεται πολύ κοντά.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν με πεζοπόρα τμήματα και οχήματα. Ο εφιάλτης του περυσινού Ιουλίου ξαναγυρίζει για την ανατολική Αττική. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δυνάμεις της αστυνομίας ενημερώνουν τους κατοίκους των παρακείμενων οικισμών και έχουν κλείσει τους δρόμους προς την επικίνδυνη περιοχή. Η φωτιά κατευθύνεται προς τα υψώματα της Αγίας Μαρίνας. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 14 πυροσβέστες και επίσης βοηθούν εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα ΟΤΑ. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, οι άνεμοι θα ενταθούν το ξημέρωμα, πράγμα που σημαίνει, ότι αν δεν περιοριστεί η ένταση της φωτιάς άμεσα, θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

φωτιά τώραφωτιά Νέα Μάκρηφωτιά Διόνυσος