Ελλάδα|06.09.2019 14:12

Χατζηδάκης: 500.000 ευρώ για το Σέιχ-Σου

Newsroom

Το ποσό των 500.000 ευρώ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της καταστροφής που προκλήθηκε από το φλοιοκτόνο έντομο, αλλά και τη μελλοντική διαχείριση του δάσους του Σέιχ – Σου εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (6/9) στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. Υποστήριξε, ακόμα, ότι το υπουργείο θα συμβάλλει, αν χρειαστεί, και με περισσότερα χρήματα για την αποκατάσταση του δάσους. 

Τα εγκεκριμένα κονδύλια θα δοθούν κυρίως για την αραίωση του δάσους, στις περιοχές που έπληξε το έντομο – φονιάς, αλλά και για την απομάκρυνση των κομμένων κορμών.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Χατζηδάκη στο Σέιχ – Σου, στην οποία ήταν παρόντες βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, δήμαρχοι περιοχών που συνορεύουν με το δάσος και επιστήμονες, τονίστηκε ότι το φλοιοκτόνο έντομο έχει καταστρέψει περίπου το 10%-15 του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος πρωτοστάτησε στη δημοσιοποίηση του προβλήματος, έκανε λόγο για σημαντικές ολιγωρίες της πολιτείας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα, που πρωτοεμφανίστηκε το 2016, να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Παράλληλα, ζήτησε την επιτάχυνση των εργασιών, αλλά και την εκπόνηση μελετών για αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και τη φύτευση πλατύφυλλων δέντρων με την καθοδήγηση των επιστημόνων, τα οποία είναι περισσότερο ανθεκτικά.

Την ανάγκη για αραίωση του δάσους, αλλά και για φύτευση πλατύφυλλων δέντρων υποστήριξε και ο πρόεδρος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεοχάρης Ζάγκας.

Σίμος ΔανιηλίδηςΚωστής ΧατζηδάκηςέντομοΣέιχ -Σου