Ελλάδα|06.09.2019 14:38

O Μπάτμαν γιορτάζει τα 80 του χρόνια στο «Έθνος της Κυριακής»

Newsroom

Ο Τζόκερ επέστρεψε και η μεταμόρφωσή του είναι πιο θανάσιμη και ύπουλη από ποτέ. Για μια φορά, ο Μπάτμαν, ο Σκοτεινός Ιππότης δεν φαίνεται να είναι ο στόχος του. Αντίθετα, ο Τζόκερ στρέφει την άθλια φαυλότητά του προς τον Eπιθεωρητή Γκόρντον, τον Άλφρεντ, τον Ρόμπιν, τον Νάιτγουινγκ, την Μπάτγκερλ, τον Ρεντ Χουντ και τον Ρεντ Ρόμπιν... τη μόνη οικογένεια που έχει απομείνει στον Μπρους Γουέιν.

Ο Κλόουν Πρίγκιπας του Εγκλήματος θα εξαπολύσει την πιο απρόβλεπτη, μοχθηρή και ψυχωτική επίθεσή του σε όλους όσους αγαπά ο Μπάτμαν.

Μπορεί ο Μπάτμαν να σταματήσει την πιο διαταραγμένη επίθεση που έκανε ποτέ ο αιώνιος αντίπαλός του; Ή μήπως η αποκάλυψη ενός θανάσιμου μυστικού θα του κοστίσει όλα όσα έχει δημιουργήσει;

Η απάντηση μόνο στο «Έθνος της Κυριακής» την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. 

Ο Scott Snyder (American Vampire) και ο Greg Capullo (Spawn), και οι δύο στη λίστα των best sellers των New York Times, παρουσιάζουν την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Τζόκερ στην πιο τρομακτική, προσωπική επίθεση που έκανε ποτέ στον Σκοτεινό Ιππότη.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ:

  • «Από τις καλύτερες σειρές στην ιστορία του Batman». — IGN

  • «Την τελευταία χρονιά, ο Scott Snyder καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς συγγραφείς κόμικς και η πρόσφατη δουλειά του στο ΒΑΤΜΑΝ είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα». — COMPLEX MAGAZINE

  • «Το DEATH OF THE FAMILY θα καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες ιστορίες JOKER». — CRAVEONLINE

  • «Η επιτυχία αυτής της ιστορίας οφείλεται στο ότι επικεντρώνεται στην ψυχολογία των χαρακτήρων της αντί για την αποθαρρυντική βία που σημάδεψε προηγούμενα τεύχη. Αν κάποιος πιστεύει ότι τα mainstream κόμικ δεν μπορούν να είναι έξυπνα και προκλητικά ενώ υπάρχουν δουλειές σαν κι αυτή, τότε διαψεύδεται οικτρά». — PASTE MAGAZINE

Ογδόντα χρόνια συντροφιά με τον Μπάτμαν

Ήταν Μάρτιος του 1939 όταν κυκλοφόρησε το τεύχος 27 της Detective Comics (DC). Ένα τεύχος ιστορικό για την εταιρεία, για τα κόμικς, αλλά και την ίδια την ψυχαγωγία. Στο εξώφυλλό του έκανε ντεμπούτο ένας νέος υπερήρωας, ο Άνθρωπος Νυχτερίδα, δηλαδή ο Μπάτμαν. Δημιουργήθηκε από τους Μπομπ Κέιν και Μπιλ Φίνγκερ αν και μόνο ο πρώτος αναγνωρίζεται επισήμως σαν δημιουργός του

Σε αυτό, ο νεαρός Bruce Wayne είδε τους γονείς του να δολοφονούνται μπροστά του. Ενήλικας πλέον, ο πολυδισεκατομμυριούχος Bruce έγινε ο αυτόκλητος τιμωρός Batman. Δεν διαθέτει υπερδυνάμεις, ωστόσο είναι έξυπνος, γυμνασμένος και εκπαιδευμένος σε πολεμικές τέχνες. Ακόμα, έχει στην κατοχή του gadgets, τα οποία χρησιμοποιεί εναντίον των εχθρών του.

O Mπάτμαν ζει στην Γκόθαμ Σίτι και έχει μία έπαυλη. Διαθέτει αυτοκίνητο, μηχανή, αεροπλάνο, καθώς και διάφορα άλλα μέσα μετακίνησης που ανήκουν στην εταιρεια του, Wayne Enterprises. 

Από την πρώτη του εμφάνιση, ο Άνθρωπος-Νυχτερίδα γοήτευσε μικρούς και μεγάλους και οι περιπέτειές του κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον για 80 χρόνια. Ολόκληρο το 2019 θα είναι έτος Μπάτμαν με πολλές εκδηλώσεις, επετειακές κυκλοφορίες και παραγωγές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη.  

Στις 19 Μαρτίου κυκλοφόρησε μια ειδική σκληρόδετη έκδοση με τίτλο «Detective Comics: 80 Years of Batman – The Deluxe Edition».

Σαν ημερομηνία επετείου είχε οριστεί η 30η Μαρτίου, ενώ η 21η Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Batman Day σχεδιάζονται αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων από μασκαρεμένους δρομείς, ενώ σε διαφορετικές πόλεις όλου του κόσμου θα τοποθετηθούν ειδικοί προβολείς που θα εμφανίσουν το σήμα του Μπάτμαν στον νυχτερινό ουρανό.

Το «Έθνος της Κυριακής» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτό το μεγάλο ραντεβού. Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, η μεγάλη αναμέτρηση του «Σκοτεινού Ιππότη» με τον Τζόκερ σας περιμένει στα περίπτερα. 

ΜπάτμανΕΘΝΟΣ της Κυριακής