Ελλάδα|07.09.2019 19:48

Αλμυρός: Απαράδεκτες οι συνθήκες ασφαλείας στο «λούνα παρκ του τρόμου» (pics)

Newsroom

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου η 14χρονη Σεράινα έχασε τη ζωή της τόσο άδοξα και τόσο πρόωρα, λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση του παζαριού στον Αλμυρό. Η 14χρονη διασκέδαζε σε παιχνίδι του λούνα παρκ, το λεγόμενο «χαλί», ωστόσο μέσα σε δευτερόλεπτα έφυγε από τη θέση της, χτύπησε σε παρακείμενο παιχνίδι και κατέληξε στο έδαφος. Το magnesianews βρέθηκε στο λούνα παρκ λίγες ώρες μετά το χαμό της Σεράινας και κατέγραψε τις εγκαταστάσεις αλλά και τις υποδομές του, με τις εικόνες να γεννούν ερωτήματα κατά πόσο όλα αυτά τα αδειοδοτημένα παιχνίδια είναι τελικά «αθώα» και πόσο πληρούν τελικά τις προδιαγραφές ασφάλειας.

Μια βραδιά γέλιου και διασκέδασης για τη Σεράινα και τους φίλους της, κατέληξε σε τραγωδία. Οι κάτοικοι του Αλμυρού, αλλά και πανελλαδικά, συγκλονίστηκαν από τον αδόκητο χαμό του 14χρονου αυτού κοριτσιού, το οποίο πήγε στο παζάρι για να διασκεδάσει κι έφυγε…νεκρό.

Η τελευταία σελίδα του δράματος γράφτηκε την περασμένη Τρίτη, όπου η οικογένειά της, φίλοι, συμμαθητές, συγγενείς και κάτοικοι του Αλμυρού είπαν το τελευταίο αντίο στη Σεράινα.

Η ιδιοκτήτρια και ο χειριστής του μηχανήματος

Οι δηλώσεις των υπευθύνων και οι μαρτυρίες ήταν πολλές. Η 73χρονη ιδιοκτήτρια, που φέρει τον τίτλο της «βασίλισσας» των λούνα παρκ, φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή της στην Εισαγγελέα πως τα παιχνίδια του λούνα παρκ είναι πιστοποιημένα και πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.
Από την πλευρά του ο χειριστής του παιχνιδιού διαμέσου του δικηγόρου του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να επέμβει στην ταχύτητα του μηχανήματος, καθώς το χειριστήριο διαθέτει μόνο δύο κουμπιά για κίνηση προς τα αριστερά ή προς δεξιά και είπε ότι όσα λέγονται για αυτόματη αύξηση της ταχύτητας, δεν είναι ακριβή αποδίδοντας το χαμό της Σεράινας στην…κακιά στιγμή.

Τι λέει ο δήμαρχος Αλμυρού

Ο πρώην πλέον Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, στου οποίου τη θητεία έλαβε χώρα το παζάρι, μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend για το τραγικό γεγονός. «Ο δήμαρχος κάνει ένα συμφωνητικό με τον κάθε ιδιοκτήτη, στον οποίο επιβάλλει τους όρους λειτουργίας. Όταν κατατεθούν οι πιστοποιήσεις, δίνουμε την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των λούνα παρκ» σημείωσε ο κ. Εσερίδης και πρόσθεσε ότι «τα μηχανήματα είχαν όλες τις πιστοποιήσεις. Πληρούσαν τις προϋποθέσεις λειτουργίας. Οι έλεγχοι ασφαλείας είναι θέμα ιδιοκτησίας. Πιθανό να προέκυψε κάποιο πρόβλημα. Αναμένουμε τα πορίσματα των μηχανικών» κατέληξε.

Τι δείχνουν οι εικόνες

Μπορεί λοιπόν τα μηχανήματα να είχαν όλες τις πιστοποιήσεις και να πληρούσαν τις προϋποθέσεις λειτουργίας, τι γίνεται όμως με την ασφάλεια; Κατά πόσο είναι ασφαλή τέτοιου είδους παιχνίδια, στα οποία διασκεδάζουν εκατομμύρια παιδιά σε όλη την Ελλάδα;

Στις εικόνες που κατέγραψε το magnesianews, λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, φαίνονται τα μηχανήματα- παιχνίδια να στηρίζονται σε τσιμεντόλιθους και ξύλα κόντρα πλακέ, να είναι δεμένα με ιμάντες. Επίσης μεγάλος μέρος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και καλωδίων που διατρέχουν την εγκατάσταση είναι εκτεθειμένα, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για το αν έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από αρμόδιους υπαλλήλους.

Δείτε τις εικόνες:

λούνα παρκΑλμυρόςΒόλος