Ελλάδα|09.09.2019 13:04

Νοσοκομείο Λευκάδας: Καινούργιο, υπερσύγχρονο, αλλά το... χαίρονται οι αράχνες

Newsroom

Το νοσοκομείο της Λευκάδας είναι μεν έτοιμο και εξοπλισμένο, αλλά, όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, Γιάννης Σαρανταένας, παρουσιάζει έλλειψη σε γιατρούς και νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί το κοινό.

Τα εγκαίνιά του έγιναν με μια λαμπρή τελετή προ ολίγων μηνών από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το νοσοκομείο, πράγματι, είναι ένα διαμάντι. Είναι υπερσύγχρονο, ωστόσο τα λεφτά των φορολογουμένων κινδυνεύουν να...φαγωθούν από τις αράχνες, καθώς υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Είμαστε γύρω στους 30-32 γιατρούς. Με τον παλιό οργανισμό του νοσοκομείου έπρεπε να έχουμε 45. Με τον καινούργιο οργανισμό που πρέπει να γίνει, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη, πρέπει να είμαστε 66. Έχουμε ΜΕΘ και είναι κλειστή. Μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται προσωπικό για τη ΜΕΘ. Οπότε θα είναι κλειστή για καιρό. Το νοσοκομείο εξυπηρετεί γύρω στις 50.000 ασθενείς και το καλοκαίρι μπορεί να φτάσει και τις 250.000 λόγω τουρισμού» λέει στο Open ο αντιπρόεδρος του ιατρικού συλλόγου του νησιού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αναστέλλονται χειρουργεία και τοκετοί, καθώς υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγου...

ΛευκάδαΝοσοκομείο Λευκάδαςέλλειψη γιατρών