Ελλάδα|10.09.2019 18:33

Έρχονται οι νομοθετικές αλλαγές για τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία

Newsroom

Νομοθετικές παρεμβάσεις που θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στην εισαγωγή και στη λειτουργία των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο, δίνεται η δυνατότητα υπολογισμού του δίωρου στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών σε Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία. Αυτή θα ισχύσει και για το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, συντελείται εκπαιδευτικό έργο υψηλών απαιτήσεων στα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία και υφίσταται ο σκοπός λειτουργίας τους, με ενίσχυση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, των ερευνητικών δραστηριοτήτων, των πιλοτικών εφαρμογών, της παραγωγής διδακτικού υλικού, της διαρκούς διαδικασίας αξιολόγησης εκπαιδευτικών πρακτικών κ.α.

Όπως έχει κάνει γνωστό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τις αλλαγές που προωθούνται θα μπει τέλος στην κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα σχολεία και θα προβλέπεται η επαναφορά της εισαγωγής με εξετάσεις. Όπως τονίζει η εγκύκλιος πρόθεση του Υπουργείου είναι η αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας με κατεύθυνση την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου που παρέχουν. 

υπουργείο Παιδείαςπειραματικά σχολείαπρότυπα σχολεία