Ελλάδα|21.11.2018 20:33

Ληστεία 86χρονης στα Καμίνια: Αδίστακτοι οι κακοποιοί, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Ευλαμπία Ρέβη

Αδίστακτους χαρακτηρίζουν αστυνομικοί της Ασφάλειας τους κακοποιούς που με απίστευτη βαρβαρότητα λήστεψαν τα ξημερώματα μια 86χρονη στο σπίτι της στα Καμίνια. Η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και λίγες ώρες μετά κατέληξε.

Έδεσαν το θύμα τους χεροπόδαρα, της έκλεισαν το στόμα με έναν ιμάντα και την ξυλοκόπησαν βάναυσα προκειμένου να τους πει που κρύβει χρήματα. Οι σκληροί εγκληματίες αναστάτωσαν όλους τους χώρους του σπιτιού και έφυγαν αφήνοντας πίσω αιμόφυρτο και δεμένο το θύμα τους. Η ηλικιωμένη κατέβαλε υπερπροσπάθεια για να λυθεί και κάλεσε την κόρη της για βοήθεια. 

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές έφερε ήπιες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, είχε αίμα και αέρα στο θώρακα και θλάση στον πνεύμονα. Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης η ηλικιωμένη υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να την κρατήσουν στη ζωή, την διασωλήνωσαν και της έκαναν αναζωογόνηση επί 45 λεπτά. Δυστυχώς δέκα λεπτά αργότερα η 86χρονη έπαθε δεύτερη ανακοπή και κατέληξε. 

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας που χειρίζονται την υπόθεση έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα αναζητώντας για γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δραστών ενώ συγκέντρωσαν οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών. Οι δράστες φαίνεται πως μπήκαν στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου από το μπαλκόνι ή από τον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας καθώς στην κεντρική είσοδο του σπιτιού δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό.

ΚαμίνιαΕΛ.ΑΣ.ληστεία