Ελλάδα|12.09.2019 17:19

Σκάνδαλο Novartis - Γιάννης Αγγελής: Ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό

Σοφία Σπίγγου

Μαραθώνια κατάθεση έδωσε ο πρώην επόπτης εισαγγελέας της Novartis αντεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, στρέφοντας τα πυρά του στο πρόσωπο του Ρασπούτιν για παρεμβάσεις στο έργο της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Ο μάρτυρας από τον οποίο ξεκίνησαν οι καταγγελίες για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis επανέλαβε όσα είχε πει στις εγγραφές αναφορές του για το πρόσωπο που ήταν «σαν τον Θεό στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς», «πανταχού παρών», το πρόσωπο «που όλοι φοβούνται».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής υποστήριξε ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου γνώριζε ποιος ήταν ο Ρασπούτιν και την ίδια γνώση είχαν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου όσο και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου. Μάλιστα, όπως φέρεται να είπε, σε συναντήσεις που είχαν είχε αποφασιστεί η απομάκρυνση της κ. Τουλουπάκη από την θέση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, καθώς ήταν επιρρεπής στις παρεμβάσεις του "Ρασπούτιν".

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τους συναδέλφους του μάλιστα φέρεται να είπε «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φίλτατη η αλήθεια». Οι σχέσεις του κ. Αγγελή με την Ελένη Τουλουπάκη «πάγωσαν» μετά το ταξίδι στη  Βιέννη  και την πληροφορία ότι μέλη του κλιμακίου του FBI έδωσαν στους εισαγγελείς έναν τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε πολιτικό πρόσωπο προς διερεύνηση. Ο κ. Αγγελής φέρεται ότι αρνήθηκε να τον παραλάβει, ζητώντας η διαδικασία να γίνει μέσω της Eurojust. 

Ο μάρτυρας ερωτήθηκε για το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να κατέθεσε οτι  «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα». «Κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο "Ρασπούτιν"» φέρεται να επανέλαβε.

Παρεμβάσεις και σε άλλες υποθέσεις 

Εκτός από την Novartis ο κ. Αγγελής φέρεται να αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις «Ρασπούτιν», ενώ εμφανίζεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, και άλλες που μπήκαν στο αρχείο. «Αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους» φέρεται να είπε ο Κ. Αγγελής. Τέλος, επανέλαβε ότι υπήρχε προειλημμένη απόφαση από την κ. Τουλουπάκη για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 3 υπουργών για την υπόθεση της Novartis.

ΡασπούτινΕλένη ΤουλουπάκηNovartisΓιάννης Αγγελής