Ελλάδα|12.09.2019 18:17

Πώς γίνονται τα μαθήματα αυτοάμυνας στους «ράμπο» εφοριακούς της ΑΑΔΕ (vid)

Newsroom

Όπως είχε γράψει το Έθνος της Κυριακής, οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ δεν κάνουν μόνο ελέγχους σε επιχειρήσεις, αλλά μαθαίνουν και αυτοάμυνα για τυχόν απρόοπτα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Όπως είναι γνωστό, οι εφοριακοί αποτελούν στόχο για τους επιχειρηματίες που δεν κόβουν αποδείξεις ή κρύβουν έσοδα και, σε ακραίες περιπτώσεις, δεν διστάζουν να βγάλουν μέχρι και όπλο προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Αυτή η κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, έχει ξεφύγει και οι εφοριακοί καταλήγουν στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου. Στο «κυνήγι» των εφοριακών φαίνεται πως έχουν μπει και οι πολίτες, καθώς πρόσφατα δύο ελεγκτές στις Σέρρες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από καλεσμένους σε γάμο, όταν ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη του κτήματος στο οποίο γινόταν η δεξίωση να τους δείξει τις αποδείξεις.

Εδώ και πέντε χρόνια, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει δημιουργήσει για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών τμήμα μαθημάτων αυτοάμυνας, με προπονητή έναν «θρύλο» της ελληνικής πάλης. Σκοπός του προγράμματος είναι να τονώσει το ηθικό των εφοριακών, με την ελπίδα οι φοροφυγάδες να μην μπορούν να σηκώσουν χέρι επάνω στους «ράμπο» του ΣΔΟΕ.

Ο Χαράλαμπος Καλτσίδης, ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας πάλης, μετά τις διεθνείς διακρίσεις του στις πολεμικές τέχνες, εργαζόταν ως υπάλληλος στην ΑΑΔΕ και δέχθηκε να αναλάβει την εκγύμναση των συναδέλφων του.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Καλτσίδης παρουσιάζει κινήσεις και τεχνικές που μπορούν να εφαρμόσουν οι εφοριακοί, για να μη φοβούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

αυτοάμυναμαθήματαεφοριακοίΑΑΔΕ