Ελλάδα|12.09.2019 19:04

Υπόθεση Novartis: Η Ελένη Τουλουπάκη απαντά στον Γιάννη Αγγελή για τον «Ρασπούτιν»

Σοφία Φασουλάκη

Στη μαραθώνια κατάθεσή του ο πρώην επόπτης εισαγγελέας της Novartis αντεισαγγελέας, Γιάννης Αγγελής, έστρεψε τα πυρά του στο πρόσωπο του Ρασπούτιν για παρεμβάσεις στο έργο της Eισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Ο κ. Αγγελής, μάλιστα, στην κατάθεσή του, υποστήριξε ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Τουλουπάκη, γνώριζε ποιος ήταν ο Ρασπούτιν και την ίδια γνώση είχαν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου όσο και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου

Πλέον, η κυρία Τουλουπάκη περνά στην αντεπίθεση με δήλωσή της. Στα αρμόδια όργανα ενώπιον των οποίων θα κληθεί να καταθέσει, θα πει ό,τι έχει να πει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία δέχθηκε «φίλια» πυρά από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή. Η κυρία Τουλουπάκη χαρακτηρίζει παντελώς ψευδή τα όσα φέρεται να επαναλβάνει ο πρώην προϊστάμενός της στην έρευνα της Novartis, υποστηρίζοντας ότι η ίδια θα συνεχίσει να υπηρετεί την αλήθεια.

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Τουλουπάκη έχει ως εξής:

«Σεβόμενη την μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας, που προφανώς ο καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί όσων βλέπουν το φως τη δημοσιόητας. Ότι έχω να πω θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την έρευνα μας, απτόητοι στην υπηρεσία της αλήθειας».

Τι είχε καταθέσει ο Γιάννης Αγγελής 

Μαραθώνια κατάθεση έδωσε ο πρώην επόπτης εισαγγελέας της Novartis αντεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, στρέφοντας τα πυρά του στο πρόσωπο του Ρασπούτιν για παρεμβάσεις στο έργο της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Ο μάρτυρας από τον οποίο ξεκίνησαν οι καταγγελίες για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis επανέλαβε όσα είχε πει στις εγγραφές αναφορές του για το πρόσωπο που ήταν «σαν τον Θεό στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς», «πανταχού παρών», το πρόσωπο «που όλοι φοβούνται».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής υποστήριξε ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου γνώριζε ποιος ήταν ο Ρασπούτιν και την ίδια γνώση είχαν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου όσο και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου. Μάλιστα, όπως φέρεται να είπε, σε συναντήσεις που είχαν είχε αποφασιστεί η απομάκρυνση της κ. Τουλουπάκη από την θέση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, καθώς ήταν επιρρεπής στις παρεμβάσεις του "Ρασπούτιν".

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τους συναδέλφους του μάλιστα φέρεται να είπε «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φίλτατη η αλήθεια». Οι σχέσεις του κ. Αγγελή με την Ελένη Τουλουπάκη «πάγωσαν» μετά το ταξίδι στη  Βιέννη  και την πληροφορία ότι μέλη του κλιμακίου του FBI έδωσαν στους εισαγγελείς έναν τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε πολιτικό πρόσωπο προς διερεύνηση. Ο κ. Αγγελής φέρεται ότι αρνήθηκε να τον παραλάβει, ζητώντας η διαδικασία να γίνει μέσω της Eurojust. 

Ο μάρτυρας ερωτήθηκε για το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να κατέθεσε οτι  «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα». «Κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο "Ρασπούτιν"» φέρεται να επανέλαβε.

NovartisΓιάννης ΑγγελήςΕλένη ΤουλουπάκηΜαρία ΠαπασπύρουΜιχάλης Καλογήρου