Ελλάδα|12.09.2019 20:25

Ροτβάιλερ: Συνεχείς επιθέσεις σκύλων σε παιδιά - Τι κάνει τα σκυλιά επιθετικά (vid)

Newsroom

Με την τελευταία είδηση του άδικου χαμού του βρέφους στα Γλυκά Νερά από επίθεση ροτβάιλερ οι επιθέσεις από σκύλους σε παιδιά ανεβαίνουν σε αρκετά υψηλό αριθμό.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει το τραγικό περιστατικό όπου ανήμερα του Πάσχα, το 2016, 8 ροτβάιλερ επιτέθηκαν και κατασπάραξαν τον 5χρονο Στάθη αφήνοντας την μητέρα του συντετριμμένη.

H μητέρα του 5χρονου περιγράφει στην κάμερα του Open TV τις τελευταίες στιγμές του γιου της, λίγο πριν ξεψυχήσει. Η μητέρα είδε μπροστά στα μάτια της οκτώ σκύλους ροτβάιλερ να κατασπαράζουν το αγοράκι της, ανήμερα του Πάσχα, πριν από τρία χρόνια, όταν μαζί με τον σύντροφό της και τον πεντάχρονο γιο τους είχαν πάει σε φιλικό σπίτι. Ο μικρός Στάθης έπαιζε στην αυλή, όταν κάποια στιγμή η αγέλη του επιτέθηκε και οι γονείς άκουσαν τις σπαρακτικές κραυγές του. Ήταν ο πρώτος καταγεγραμμένος θάνατος παιδιού από επίθεση σκύλου στην Ελλάδα.

Το 2015, η επίθεση ενός εξαγριωμένου σκύλου πιτμπουλ σε πελάτες βενζινάδικου στη Θεσσαλονίκη είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Ο σκύλος είχε δαγκώσει εννέα άτομα, ανάμεσά τους και έναν πατέρα που προσπαθούσε να σώσει τον γιο του από τα δόντια του σκύλου. 

Δυστυχώς, οι επιθέσεις σκύλων εναντίον παιδιών που καταγράφονται είναι συνεχείς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Οpen ΤV, συνήθως τα μικρά παιδιά είναι εκείνα που μπαίνουν στο στόχαστρο του μανιασμένου σκύλου, αφού λόγω μεγέθους τους φαίνονται ευκολότερος στόχος.

Στις 29 Ιουλίου στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης, ένα ροτβάιλερ επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά ένα κοριτσάκι 20 μηνών, κατά τη διάρκεια περιπάτου με τους γονείς του.

Στις 12 Αυγούστου στον Βόλο ένα 6χρονο αγόρι δέχτηκε άγρια επίθεση από πίτμπουλ που είχε αφεθεί ελεύθερο από τον ιδιοκτήτη του.

Στις 22 Αυγούστου ένα 11χρονο αγόρι δέχεται επίθεση από σκύλο που συνοδευόταν από την ιδιοκτήτριά του στο Μαντούδι Ευβοίας.

Ποια στοιχεία καθορίζουν την επιθετικότητα των σκύλων

Η σωστή εκπαιδευση και η συμπεριφορά των ιδιοκτητών είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τον χαρακτήρα και την επιθετικότητα των σκύλων, λένε εκπαιδευτές και φιλόζωοι. Όλα τα ζώα μπορούν να συνυπάρξουν με σωστή διαχείριση και αν τα μάθουμε από μικρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV. Η Μαρία Ιωαννίδου, μέλος φιλοζωικής οργάνωσης, αναφέρει πως ένα ζώο γίνεται επιθετικό όταν δέχεται κακοποίηση ή όταν έχει εκπαιδευτεί να είναι επιθετικό και βίαιο.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Open ΤV:

επίθεσηπαιδιάροτβάιλερ