Ελλάδα|13.09.2019 13:15

Εγκαταλελειμμένα βρέφη στο Παίδων - Στα αζήτητα 50 παιδιά

Newsroom

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλάει για τα εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία με αφορμή το περιστατικό με την εγκατάλειψη του βρέφους ολίγων ημερών στη Νέα Ιωνία.

«Περίπου 15 παιδιά βρίσκονται στο νοσοκομείο Παίδων σε άλλα τμήματα αυτή τη στιγμή» λέει η Μαρία Ποζαντζίδου, εκπρόσωπος νοσηλευτριών στο Παίδων και προσθέτει ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του, ενώ τόνισε ότι δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον εισόδου από συγγενή ή την 19χρονη μητέρα, η οποία οδηγήθηκε την Παρασκευή στον εισαγγελέα.

«Ασυνείδητοι γονείς που εγκαταλείπουν και κακοποιούν τα παιδιά υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι τι θα κάνει η Πολιτεία. Με τη διαδικασία εισαγγελικής εντολής μπαίνουν τα παιδιά για να νοσηλευτούν και μένουν δύο και τρία χρόνια, δημιουργούν συμμορίες και γίνονται πολλά. Στα τρία Παίδων υπάρχουν 50 παιδιά. Δεν υπάρχουν μονάδες φιλοξενίας για να εισαχθούν τα παιδιά. Το κέντρο εισαγωγής βρεφών στο Μητέρα έχει κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού. Το ίδιο ισχύει και σε άλλα μαιευτήρια»

νοσοκομείο Παίδωνεγκατάλειψη βρέφους