Ελλάδα|13.09.2019 18:02

Δεύτερη έρευνα για τους χειρισμούς στην Novartis - Ανοίγει τα χαρτιά της η Τουλουπάκη

Σοφία Φασουλάκη

Νέα έρευνα ανοίγει από την ερχόμενη εβδομάδα για την υπόθεση της Novartis, αυτή την φορά μετά από τις καταγγελίες της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, κ. Ελένης Τουλουπάκη.

Η εισαγγελική λειτουργός, άνοιξε τα χαρτιά της μετά από τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γιάννη Αγγελή, με αναφορά που κατέθεσε, καταγγέλλοντας με την σειρά της τον μέχρι πρότινος προϊστάμενο της και εποπτεύοντα στην έρευνα.

Έτσι, άνοιξε άλλη μία δικογραφία για τους χειρισμούς στην υπόθεση, με την κ. Τουλουπάκη να καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας την ερχόμενη Τρίτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στην αναφορά της η κ. Τουλουπάκη αναφέρεται στο ταξίδι  στη Βιέννη και στη συνάντηση του κλιμακίου Ελλήνων εισαγγελέων με κλιμάκιο του FBI στην οποία υποστηρίζει ότι έγινε λόγος για τραπεζικό λογαριασμό πολιτικού προσώπου, με τον κ. Αγγελή να προτείνει τα όποια στοιχεία να δοθούν μέσω της  Eurojust.

Στην ίδια αναφορά, η κυρία Τουλουπάκη καταγγέλλει τον κ. Αγγελή ότι υπεξαίρεσε από το γραφείο της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς ηλεκτρονικά αρχεία  και έγγραφα τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υποθέσεις , τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει στην υπηρεσία.  Με την ίδια αναφορά η κ. Τουλουπάκη αναφέρεται στους χειρισμούς του κ. Αγγελή, που όπως υποστηρίζει «μπλόκαραν» την έρευνα, ενώ κατηγορεί τον πρώην επόπτη της, για παρεμβάσεις στο έργο της. Όπως φέρεται να υποστηρίζει, ο κ. Αγγελής, παρενέβαινε στο έργο της αλλάζοντας τις παραγγελίες που η ίδια έδινε στους επιθεωρητές κατά της διαφθοράς.

σκάνδαλο NovartisNovartis