Δεν κοπάζουν οι θυελλώδεις άνεμοι - Έφτασαν τα 155 χλμ. την ώρα
NewsroomΟι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο και σήμερα, με την ένταση τους να φθάνει τα 8 μποφόρ στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στη θάλασσα των Κυθήρων και τοπικά στην Κρήτη.
Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής (15/9) και έπειτα.
Στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στην περιοχή του Λουτρακίου όπου ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες πάντως αναμένεται σημαντική εξασθένηση των ανέμων σε αυτή την περιοχή.
Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι θυελλώδεις βοριάδες το Σάββατο έφθασαν τα 156 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου. Στη Μονεμβασιά και στην Τήνο καταγράφηκαν ριπές 126 χλμ/ώρα, στην Πεντέλη 118 χλμ/ώρα, στην Κάρυστο 97 χλμ/ώρα και στα Άνω Λιόσια 93 χλμ/ώρα.
- Νέα ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του Μαζωνάκη - Η εικόνα του ιατρείου που «δεν δένει» με όσα περιέγραψαν οι διασώστες
- Προσπάθησαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους μέσω AI - Η έκθεση της Anthropic
- Σοκ στις ΗΠΑ: Διευθυντής σχολείου έβαλε κρυφές κάμερες στα αποδυτήρια - Έβλεπε ζωντανά μαθήτριες να γδύνονται
- Εμπορικά κέντρα, καφετέριες, νεροτσουλήθρες: Πώς το... γύρισε σε αναψυχή και ανάπτυξη η Βόρεια Κορέα