Ελλάδα|15.09.2019 21:46

Καπανδρίτι: Φυλακισμένοι... στα σπίτια τους οι κάτοικοι (vid)

Newsroom

Αντιμέτωποι με δεκάδες κρούσματα κλοπών και ληστειών βρίσκονται καθημερινά οι κάτοικοι στο Καπανδρίτι. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν στην κάμερα του Open TV ότι στην περιοχή υπάρχει ελιππής αστυνόμευση, ενώ άλλοι επιδεικνύουν στον τηλεοπτικό φακό τις.. καραμπίνες τους. «Το ένα το έχω δίπλα μου, και το άλλο δίπλα από το κρεβάτι» λέει ένας εξ' αυτών στο δημοσιογράφο Δημήτρη Φρέσκο.

Οι κάτοικοι της περιοχής μοιάζουν «φυλακισμένοι». Μάλιστα παρά το γεγονός ότι έχουν «οχυρώσει» τα σπίτια τους γίνονται στόχοι διαρρηκτών. «Έβλεπα τους κλέφτες να πηδούν και όταν πήγα να φύγω γιατί φοβήθηκα τότε μου έκλεισαν το δρόμο. Εκείνη την ώρα τα χρειάστηκα» λέει μία κάτοικος. 

Ένας άλλος κάτοικος βρέθηκε αντιμέτωπος με ληστές την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του μαζί με τα παιδιά του. «Κοίταξα να προφυλαχτώ. Ειδοποίησα την αστυνομία και ήρθε μετά από μιάμιση ώρα» ανέφερε. Το Καπανδρίτι έχει μείνει χωρίς αστυνομικό τμήμα από το 2017, με τη δημοτική αρχή να κάνει έκκληση για την επαναλειτουργία αστυνομικού τμήματος στην περιοχή.

Μάλιστα ο δήμος Ωρωπού αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες προσφέρει τον χώρο όπου θα στεγαστεί το αστυνομικό τμήμα δωρεάν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Καπανδρίτιληστεία