Ελλάδα|16.09.2019 09:53
Ήπειρος: Προχωρούν οι εργασίες αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας (pics)
NewsroomΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναστήλωσης ου γεφυριού της πλάκας στην Ήπειρο . Μάστορες της περιοχής συνεχίζουν την συναρμολόγηση του καλουπιού (μεταλλότυπου) και την διαμόρφωση του δυτικού βάθρου.
Παράλληλα, συνεχίζεται το κτίσιμο μεταξύ μεσόβαθρου και ανατολικού βάθρου ενώ έχει προχωρήσει η κατασκευή και του δεύτερου πτερυγότοιχου (βόρειος) στο ανατολικό βάθρο. Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της αναστήλωσης στην παρούσα φάση προέχει η ποιότητα και η πιστότητα του έργου της αναστήλωσης.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τον Φεβρουάριο του 2020 αναμένεται να γίνει η παράδοσή του. Πρόκειται για την πρώτη αναστήλωση στην Ελλάδα τέτοιας κλίμακας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την επιστημονική κοινότητα του τόπου.
Διαβάστε ακόμη
- Συγκινητικό βίντεο: Ελέφαντες ενώνουν δυνάμεις για να βγάλουν μικρό ελεφαντάκι από το νερό
- Από τον καύσωνα στα επικίνδυνα φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσει» 40άρια ο υδράργυρος
- «Θα σου σπάσω τα μούτρα»: Άγριοι καβγάδες στα ρωσικά βενζινάδικα λόγω μεγάλης έλλειψης καυσίμων
- Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που πρώην υποψήφια βουλευτής βάζει φωτιά σε χωράφι στα Ίσθμια