Ελλάδα|16.09.2019 14:14

Δίκη Χρυσής Αυγής - Πυρηνάρχης Περάματος: «Ήμουν εκεί, δεν πείραξα κανέναν»

Σοφία Σπίγγου

Με τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών για την επίθεση κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ το 2013. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως φοβήθηκε να παραδεχθεί αρχικά την παρουσία του στο σημείο γιατί φοβήθηκε, αλλά ενώπιον του δικαστηρίου είπε: «Ήμουν εκεί, αλλά δεν πείραξα κανέναν. Κανένα από τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν έχει πει ότι δέχτηκε επίθεση από μένα» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Αν. Πανταζης αρνήθηκε για πολλοστή φορά τον ρόλο του πυρηνάρχη Περάματος και ισχυρίστηκε πως δέχτηκαν επίθεση από άτομα του ΠΑΜΕ τα οποία κατέβηκαν από 4-5 αυτοκίνητα κρατώντας κοντάρια. «Άρχισαν να βρίζουν και έρχονταν προς το μέρος μας. Επίθεση έκαναν. Είναι επαγγελματίες σε αυτό» είπε ο κατηγορούμενος, συμπληρώνοντας ότι η συμπλοκή ξεκίνησε όταν συγκατηγορούμενός του δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι και έπεσε στο έδαφος.

Κατηγορούμενος: Έγινε ένας πανικός. Ξύλα, κοντάρια. Οι μισοί δικοί μας έτρεξαν και οι άλλοι έφαγαν ξύλο. Εγώ έφυγα κατευθείαν.

Πρόεδρος: Έμειναν οι γυναίκες και εσείς φύγατε;

Κατηγορούμενος: Βεβαίως, πίστευα ότι δεν θα τις χτυπούσαν.

Πρόεδρος: Ποιος έδερνε ποιον; 

Κατηγορούμενος: Είδα παιδιά του ΚΚΕ, ούτε γύρισα να δω αν με κυνηγάει κάποιος.

Σχετικά με τις συνομιλίες μεταξύ του φερόμενου ως πυρηνάρχη της Νίκαιας και του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού, στις οποίες εκτιμάται ότι προαναγγέλλεται η επίθεση στο ΠΑΜΕ και γίνεται αναφορά στο μικρό όνομά του και στον οργανωτικό του ρόλο, ο κατηγορούμενος σχολίασε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που αναφέρουν. Μετά το περιστατικό, όταν φοβήθηκα ότι κινδυνεύω, είχα επικοινωνία με τον Ιωάννη Λαγό».

ΚΚΕεπίθεση στο Πέραμαδίκη Χρυσής ΑυγήςΠΑΜΕ