Ελλάδα|22.11.2018 11:50

Διέταξε ΕΔΕ η ΕΛ.ΑΣ: Θα «πέσουν κεφάλια» για τα ημερολόγια µε «Μακεδονία» και «Β. Κύπρο»

Ευλαμπία Ρέβη

Αµεση ανάκληση των νέων ηµερολογίων της Ελληνικής Αστυνοµίας διατάχθηκε από το Αρχηγείο, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε λόγω σοβαρού ατοπήµατος της εκδοτικής εταιρείας. Συγκεκριµένα, οι ατζέντες του 2019, οι οποίες διατίθενται προς πώληση στις αστυνοµικές υπηρεσίες της χώρας, στον παγκόσµιο χάρτη που περιλαµβάνουν αναφέρουν την ΠΓ∆Μ ως«Μακεδονία» και τα Κατεχόµενα ως «Βόρεια Κύπρο»!

Με τις ατζέντες να έχουν ήδη κυκλοφορήσει, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε την άµεση ανάκληση των ηµερολογίων, καθώς και τη διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών. «Σε έναν από τους χάρτες που εµπεριέχονται στα ηµερολόγια, εκ παραδροµής έχουν αποτυπωθεί εσφαλµένα ονοµασίες γειτονικών µας χωρών» αναφέρεται.

Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός αυτό προκάλεσε σάλο, µε ορισµένους κύκλους να κάνουν λόγο ακόµη και για σκόπιµη αντεθνική ενέργεια, που πέρασε απαρατήρητη από τους υπεύθυνους.

Και αν η αναφορά της γείτονος ως «Μακεδονίας» είναι κάτι σχετικά σύνηθες σε διεθνείς χάρτες, δεν συµβαίνει το ίδιο και µε το ψευδοκράτος, που δεν αναγράφεται πουθενά ως «Βόρεια Κύπρος», ενώ το καθεστώς του είναι αναγνωρισµένο µόνο από την Τουρκία.

Οπως είναι επόµενο, έντονη είναι η δυσφορία στην Κατεχάκη, µε αξιωµατικούς να πνέουν τα µένεα τόσο για την ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε την έκδοση των ηµερολογίων όσο και για τους αρµόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν έλεγξαν επαρκώς το προϊόν όταν το παρέλαβαν, µε αποτέλεσµα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα η Ελληνική Αστυνοµία.

αστυνομίαΕΛΑΣ