Ελλάδα|22.11.2018 13:42

Εγκαίνια στη Ρεβυθούσα για τον αναβαθμισμένο αγωγό φυσικού αερίου

Μαρία Ψαρά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην πόλη Ρεβυθούσα, στην ελληνική Αττική. Περί τα 40 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής συνέβαλαν στην αποδυνάμωση αυτού του σημαντικού ενεργειακού έργου. Αυτή η εγκατάσταση, που ήδη λειτουργεί, παρέχει στην Ελλάδα πιο προσιτή, ασφαλή και βιώσιμη ενέργεια.

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Corina Creţu δήλωσε: «Χάρη σε αυτό το έργο της Πολιτικής Συνοχής, οι πολίτες εξοικονομούν χρήματα σε λογαριασμούς ενέργειας και η Ελλάδα επιβεβαιώνει τη θέση της ως πύλης για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσα σε μια ασφαλή και διασυνδεδεμένη ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας».

Το έργο ολοκληρώθηκε σε δύο στάδια: την κατασκευή ενός συνδυασμένου θερμοηλεκτρικού σταθμού και στη συνέχεια την επέκταση της χωρητικότητας αποθήκευσης του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας. Το δεύτερο στάδιο περιλάμβανε την κατασκευή μιας τρίτης δεξαμενής, την αναβάθμιση των θαλάσσιων εγκαταστάσεων και την εγκατάσταση πρόσθετου τεχνολογικού εξοπλισμού για την αύξηση της αεριοποίησης.

ΔΕΣΦΑφυσικό αέριο