Ελλάδα|17.09.2019 17:41

Αποκλειστικό Open TV: Οι ληστές... μπέμπηδες εν δράσει (vid)

Newsroom

Οι ληστές μπέμπηδες εν δράσει. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας κουκούλες, εισβάλλουν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ηράκλειο Αττικής. 

Στο αποκλειστικό βίντεο που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV η αστυνομική συντάκτρια Ευλαμπία Ρέβη, οι ληστές, χωρίς να χάσουν χρόνο, βγάζουν και οι δύο μαχαίρια και απειλούν τον υπάλληλο, ο οποίος στη θέα τους σαστίζει.

Ο ένας του ζητά να του δώσει όσα λεφτά έχει και ο άλλος χτυπά στον πάγκο με δύναμη το χέρι στο οποίο κρατά μαχαίρι με λάμα μήκους δέκα εκατοστών. Παράλληλα, του κάνει κίνηση να αδειάσει γρήγορα όλο το ταμείο. Ο άτυχος υπάλληλος τα χάνει και τους δίνει ολόκληρη τη θήκη του ταμείου στην οποία υπάρχει το ποσό των 400 ευρώ σε μετρητά και κέρματα. Όλη η ληστεία διαρκεί μόλις 15 δευτερόλεπτα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής τούς έδωσαν το παρατσούκλι «ληστές μπέμπηδες», γιατί και οι δύο κακοποιοί είναι 18 ετών, ενώ ο τρόπος που δρούσαν δεν ήταν καθόλου επαγγελματικός. Στο «χτύπημά» τους στο πρακτορείο ΟΠΑΠ δεν φορούσαν γάντια και άφησαν πίσω τους πλούσιο γενετικό υλικό και αποτυπώματα. Ο ένας, μάλιστα, ήταν σεσημασμένος και έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ γρήγορα στα ίχνη τους και τους συνέλαβαν.

Η δικογραφία

Στη δικογραφία σε βάρος τους συμπεριλαμβάνονται μία ακόμη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Μενίδι, από όπου άρπαξαν με τον ίδιο τρόπο το ποσό των 1.500 ευρώ, αλλά και μία απόπειρα ληστείας περιπτέρου στο Νέο Ηράκλειο. Και οι δύο παραδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Η κατάθεσή τους στους αστυνομικούς

Εμείς κάναμε αυτές τις ληστείες. Το ομολογούμε. Το κάναμε, όμως, γιατί και οι δύο αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και κανείς από τους δυο μας δεν εργάζεται. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών, με την έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της δράσης τους να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

αστυνομίαληστεία