Ελλάδα|18.09.2019 20:31

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Μέτρα για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας στο Βόλο

Newsroom

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της έντονης δυσοσμίας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Βόλου αποφάσισαν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη. 

Στη συνάντηση που είχαν, συμφωνήθηκε ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει τη διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος και την ταυτοποίηση της αιτίας που προκαλεί την οσμή. Σε αυτή θα έχει τη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, των πιστοποιημένων επιστημονικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας. Πάντως, ακόμα δεν έχουν καταγραφεί επιβαρυντικοί ρύποι, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο και η Περιφέρεια.

Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη, ότι το υπουργείο θα συνδράμει την Περιφέρεια Θεσσαλίας να χρησιμοποιήσει όλα τα σύγχρονα εργαλεία εντοπισμού της οσμής, ενώ παράλληλα θα ελέγξει την ατμοσφαιρική ρύπανση με τους σταθμούς μετρήσεων που διαθέτει στην περιοχή και θα στηρίξει κάθε περαιτέρω απαιτούμενη ενέργεια για την επιπλέον παρακολούθηση, καταγραφή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της.

υπουργείο ΠεριβάλλοντοςΒόλοςδυσοσμία