Ελλάδα|19.09.2019 12:32

Δολοφονία βιολόγου: Σοκάρει η ομολογία Παρασκάκη - Τι λέει η σύζυγός του

Newsroom

Σοκαριστικά ήταν το έγκλημα αλλά και η κατάθεση του Γιάννη Παρασκάκη, καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου Susan Eaton (Σούζαν Ίτονστην Κρήτη τον περασμένο Ιούλιο. Η οικογένειά του, που ζει τον δικό της Γολγοθά, αναμένεται να τον επισκεφθεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Τρίπολης, όπου κρατείται, με τη σύζυγό του να τον έχει συγχωρέσει για το αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς, όπως λέει, είναι ψυχικά ασθενής. Για τον λόγο αυτό ορίστηκε και πραγματογνώμονας ώστε να εξεταστεί ψυχιατρικά.

Ο 27χρονος στην απολογία του άφησε τους αστυνομικούς με το στόμα ανοικτό: «Την είδα στον δρόμο, τη χτύπησα ελαφρά με το αυτοκίνητο από πίσω. Εκείνη γονάτισε, με κοίταξε. Τότε θόλωσα, με κατέλαβαν δαιμονικές δυνάμεις, πάτησα γκάζι και πέρασα από πάνω της. Κατέβηκα, την είδα με κομμένο αυτί. Ήταν όμως ζωντανή. Την έβαλα στο πορτμπαγκάζ, τη μετέφερα στο καταφύγιο και ασέλγησα πάνω της».

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει μόνο οι πέντε γυναίκες που είχαν πέσει θύματα του 27χρονου πριν το έγκλημα, αλλά και οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν, ενώ ουδείς εκ των συγγενών του έχει καταθέσει.

Εξάλλου, ορίστηκε πραγματογνώμονας για να εξεταστεί ψυχιατρικά ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Σούζαν Ίτον. Όμως και η οικογένειά του, προσανατολίζεται στο να ορίσει δικό της τεχνικό σύμβουλο.

Σούζαν ΊτονΓιάννης ΠαρασκάκηςΑμερικανίδα βιολόγος