Ελλάδα|20.09.2019 13:21

BBC για Ελένη Αντωνιάδου: Κι εμείς την πατήσαμε με την 31χρονη

Newsroom

Με την Ελένη Αντωνιάδου και την υποτιθέμενη θητεία της στη NASA ασχολείται και το BBC. Το βρετανικό δίκτυο σε αναλυτικό του κείμενο παραθέτει τους μύθους και την πραγματικότητα γύρω από την πρωτοφανή υπόθεση.

Μάλιστα, το BBC δεν παραλείπει να επισημάνει ότι μεταξύ όσων «την πάτησαν» και πίστεψαν την 31χρονη Ελληνίδα που υποτίθεται πως είναι ερευνήτρια της NASA, είναι και το ίδιο, καθώς το 2014 την συμπεριέλαβε σε λίστα με τις 100 πιο σημαντικές γυναίκες της χρονιάς.

Πιο αναλυτικά, το BBC γράφει για την Ελένη Αντωνιάδου: «Ισχυρίζεται πως εργάστηκε στην πρώτη τεχνιτή τραχεία που μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή. Στην πραγματικότητα: Ήταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο UCL και ασχολήθηκε από απόσταση με την επέμβαση. Η μεταμόσχευση, όμως, έληξε ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης Ιατρικής. Ο ασθενής πέθανε, αφού το σώμα του απέρριψε το μόσχευμα. Αρκετά μετά τον θάνατό του, η κυρία Αντωνιάδου έδινε συνεντεύξεις στην Ελλάδα, λέγοντας πως είχε σώσει την ζωή του ασθενούς και πως εκείνος ζούσε μια φυσιολογική ζωή.

Ισχυρίζεται πως εργάζεται για κάποια χρόνια ως ερευνήτρια της NASA.
Στην πραγματικότητα: Παρακολούθησε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας 10 εβδομάδων και μετά έβγαλε πολλές φωτογραφίες στην αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, φορώντας ρούχα με το λόγκο της NASA».

Το BBC αναφέρει επίσης ότι ακόμα και το Forbes ξεγελάστηκε όταν το 2015 τοποθέτησε την Ελένη Αντωνιάδου στη λίστα «30 Under 30» για τον κλάδο της υγείας. Το ethnos.gr επικοινώνησε με την τότε δημοσιογράφο του Forbes Σάρα Χέτζκοκ, η οποία είχε συντάξει τη σχετική λίστα. «Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που εργάστηκα για αυτή τη λίστα και δεν έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Τα επιχειρήματα μας για αυτή την επιλογή υπάρχουν στο κείμενο που είχαμε γράψει τότε». 

Για την ιστορία, το Forbes δεν είχε αναφερθεί καθόλου στην υποτιθέμενη εργασία της Ελένης Αντωνιάδου στη NASA. Ανέφερε μόνο την start up που είχε δημιουργήσει, για την οποία αναζητούσε επενδυτές. 

NASABBCΕλένη Αντωνιάδου