Ελλάδα|20.09.2019 14:49

Καβάλα: Γιατροί του νοσοκομείου εμβολίασαν προσφυγόπουλα

Newsroom

Συνολικά 127 προσφυγόπουλα, ηλικίας από 12 μηνών έως 15 χρόνων, που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας του στρατοπέδου «Ασημακόπουλου» στο Περιγιάλι Καβάλας, εμβολίασαν οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Έπειτα από αίτημα των στελεχών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας προς τη διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας για την άμεση ανάγκη εμβολιασμού των ανήλικων παιδιών των οικογενειών των προσφύγων του camp, υπήρξε άμεση ανταπόκριση.

Γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας μετέβησαν στη δομή φιλοξενίας, πραγματοποιώντας όλους τους απαραίτητους εμβολιασμούς, αφού προηγουμένως εξέτασαν τα παιδιά.
Για τα παιδιά που δεν διέθεταν ΑΜΚΑ, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανέλαβε εξολοκλήρου τη δαπάνη προμήθειας και χορήγησης των εμβολίων.

Ο εμβολιασμός των παιδιών κρίθηκε αναγκαίος, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους και να μπορούν απρόσκοπτα να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων της Καβάλας.

Καβάλαπρόσφυγεςεμβολιασμός