Ελλάδα|20.09.2019 15:06

Θεσσαλονίκη: Σε ορθοπεταλιές δήμαρχοι για ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Newsroom

Σε ορθοπεταλιές, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού», αλλά και για να περάσει το μήνυμα χρήσης της ηλεκτροκίνησης, θα προχωρήσουν δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, μέλη της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αθλητές, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Voltάρω 3», την οποία συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με θέμα την ηλεκτροκίνηση. 

Όλοι τους θα ανεβούν στα στατικά ποδήλατα (spin bikes), που θα βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και θα είναι συνδεδεμένα με γιγαντοοθόνη, όπου θα εμφανίζονται τα χιλιόμετρα που θα «διανυθούν».

Το σύνολο των χιλιομέτρων που θα καταγραφούν, θα αποτιμηθεί σε παραγόμενη ενέργεια, η οποία θα κοστολογηθεί και το χρηματικό ποσό που θα αντιστοιχεί σε αυτήν, θα διατεθεί από τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα, στον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Ήδη, την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση εξέφρασαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου και οι δήμαρχοι Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης και Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ στην προσπάθεια θα κληθούν να συμβάλουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της εκδήλωσης.

Χαμόγελο του ΠαιδιούΘεσσαλονίκη