Ελλάδα|21.09.2019 21:19

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία στην Αθήνα για τον έναν χρόνο από τον θάνατό του (pics)

Newsroom

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών το μεσημέρι του Σαββάτου στην πορεία μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ζακ Κωστόπουλου

Η προσυγκεντρώση ήταν κανονισμένη για τις 14:00 στην οδό Γλάδστωνος, όπου ο Ζακ Κωστόπουλος λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου, ενώ κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση είχε απευθύνει και η Διεθνής Αμνηστία, η οποία στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πάρα πολλά τμήματα σε όλο τον κόσμο θα διοργανώσουν παρεμβάσεις και δράσεις με αφορμή την επέτειο.

«Έναν χρόνο μετά, και ενώ η ποινική διερεύνηση για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί, η ημερομηνία έναρξης της δικαστικής διαδικασίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για ανεπάρκειες στη διερεύνηση, στο πλαίσιο των ευρύτερων επίμονων συστημικών αποτυχιών σε διερευνήσεις που αφορούν περιπτώσεις αστυνομικής βίας στην Ελλάδα», σημειώνει μεταξύ άλλων η Διεθνής Αμνηστία.

Παράλληλα, ο πατέρας του ακτιβιστή, Ευθύμιος Κωστόπουλος, μιλώντας στον ANT1 για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του γιου του, τονίζει τα εξής: «Είναι καθαρή δολοφονία την οποία έχει δει χιλιάδες κόσμος στις κάμερες και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Από εκεί και πέρα για τι κράτος δικαίου να μιλήσουμε, για τι δημοκρατία να μιλήσουμε, για τι δικαιοσύνη; Εγώ δεν βλέπω κάτι. Τους υπόσχομαι ότι θα το πάω μέχρι εκεί που μου δίνει δικαίωμα ο νόμος. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα το πολεμήσω με κάθε νομική δυνατότητα που έχω». 

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από την πορεία μνήμης:

πορείαΖακ Κωστόπουλος