Ελλάδα|22.11.2018 23:12

Τέσσερις ένοπλες ληστείες σε δύο ώρες, παραμονή του Black Friday

Ευλαμπία Ρέβη

Νύχτα τρόμου με μπαράζ ληστειών είναι η αποψινή, καθώς μέσα σε διάστημα δύο ωρών σημειώθηκαν τέσσερα συνολικά ένοπλα περιστατικά σε επιχειρήσεις στο λεκανοπέδιο. Μάλιστα, σε μία περίπτωση οι ληστές δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό. 

Πιο αναλυτικά, η αρχή έγινε στις 19:10, όταν δύο άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν υπάλληλο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που βρίσκεται στο 19ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Βαρυμπόμπης. Οι κακοποιοί τραυμάτισαν τον υπάλληλο, από τον οποίο άρπαξαν χρήματα αλλά και το αυτοκίνητό του. 

Δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκε το επόμενο κρούσμα με στόχο αυτή τη φορά σούπερ μάρκετ στο Χολαργό. Δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφού αφαίρεσαν χρήματα από το ταμείο τράπηκαν σε φυγή. 

Λίγη ώρα αργότερα και πάλι δύο δράστες -υπό την απειλή όπλων- εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ στο Χαλάνδρι και με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή. Επειδή τόσο η χρονική όσο και η χιλιομετρική απόσταση των δύο χτυπημάτων είναι μικρή, οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν πίσω από τα συγκεκριμένα περιστατικά βρίσκονται οι ίδιοι δράστες. 

Τον απόλυτο φόβο βίωσαν δέκα λεπτά πριν το εμπορικό κατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών στη Μεταμόρφωση κατεβάσει ρολά οι υπάλληλοι και οι πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο μαγαζί.

Τέσσερις πάνοπλοι κακοποιοί τούς ακινητοποίησαν και υπό την απειλή όπλου άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία της επιχείρησης. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τη διαφυγή τους ο ένας εξ αυτών πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης προσέγγισαν τον χώρο με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό.

αστυνομίαένοπλη ληστεία