Ελλάδα|22.09.2019 18:07

Ελ. Βενιζέλος: Σύροι πρόσφυγες παρίσταναν αθλητές βόλεϊ για να πάνε στη Ζυρίχη

Newsroom

Στη σύλληψη 10 Σύρων προσφύγων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προχώρησαν το Σάββατο 21/9 οι Αρχές. Οι πρόσφυγες φέρονται να παρίσταναν αθλητές του βόλεϊ και επιχείρησαν να πετάξουν, χρησιμοποιώντας γνήσια ουκρανικά διαβατήρια, για τη Ζυρίχη. 

Η σύλληψη των 10 ατόμων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγο μετά τις 14:00, όταν η ομάδα των «Ουκρανών αθλητών», ηλικίας 20-25 ετών, με στολές και μπάλες βόλεϊ, πλησίασαν την πύλη και με τα διαβατήρια στα χέρια επιχείρησαν να περάσουν τον έλεγχο. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, παρά τα γνήσια διαβατήρια και έτσι κατέληξαν στη σύλληψη των προσφύγων. 

«Πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών για την σύλληψη 10 Αλλοδαπών υπηκόων Συρίας που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με προορισμό την Ζυρίχη Ελβετίας με γνήσια Διαβατήρια Ουκρανίας άλλων ατόμων προσποιούμενοι ομάδα βόλεϊ, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική αμφίεση κ κρατώντας στα χέρια τους δυο μπάλες βόλεϊ. Οι αστυνομικοί του Ελ. Βενιζέλος δείχνουν πως κατέχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την πρόληψη και την αποφυγή όλων των έκνομων ενεργειών, αλλά και στην καταστολή όταν αυτές συμβαίνουν!», αναφέρει σχετικά ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Ηλίας Βρέντας.

πρόσφυγεςΖυρίχηΣύροιαεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος