Ελλάδα|23.09.2019 12:40

Στουρνάρας και Ράικου κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο για τη Novartis

Σοφία Φασουλάκη

Με την κατάθεση της Έλενης Ράικου, πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Eγκλημάτων Διαφθοράς, συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ζάχαρης και Σοφουλάκης.

Η Ελένη Ράικου είχε παραιτηθεί από τη θέση της τον Μάρτιο του 2018, καταγγέλλοντας εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της, ενώ λίγους μήνες αργότερα κύκλοι προσκείμενοι στο πρόσωπό της είχαν αναφερθεί στο πρόσωπο του «Ρασπούτιν», υποστηρίζοντας ότι «με ύφος νταβατζή έδινε οδηγίες για το πώς πρέπει να διενεργηθεί η έρευνα της Novartis».

Νωρίτερα κατάθεση είχε δώσει ο διοικητής της Τραπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ υπέβαλε και υπόμνημα με αναφορές, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, δεν δέχθηκε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι επιθυμεί να σεβαστεί τη μυστικότητα της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» για τα αδικήματα  της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμισης, ζητώντας τη δίωξή τους.

Ελένη ΡάικουNovartisΓιάννης Στουρνάρας