Ελλάδα|23.09.2019 20:31

Thomas Cook: Τι λένε πελάτες και εργαζόμενοι μετά την πτώχευση (vid)

Newsroom

Τεράστιο πλήγμα στην ελληνική τουριστική αγορά φέρνει η χρεοκοπία της βρετανικής εταιρείας Thomas Cook, του παλαιότερου και δεύτερου μεγαλύτερου παγκοσμίου tour operator. Το συγκεκριμένο «κανόνι» αφήνει περισσότερους από 50.000 τουρίστες εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, με τις βρετανικές αρχές να επιχειρούν μία γιγαντίαια επιχείρηση επαναπατρισμού τους. 

«Ειδικά μικρά ξενοδοχεία που εξαρτιόνταν αποκλειστικά από την Thomas Cook θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας, τα οποία θα δούμε τις επόμενες μέρες» τονίζει στο Open TV ο Μπάμπης Βούλγαρης, πρόεδρος ξενοδόχων Κέρκυρας. Σημειώνεται πως στο νησί του Ιονίου βρέθηκαν «εκτεθειμένοι» 3.000 τουρίστες.  Παράλληλα στην Κρήτη οι τουρίστες «όμηροι» της Thomas Cook έφτασαν τους 22.000, ενώ στην Κω έφτασαν τους 8.000.

Είναι κοντά στο 25% του τουρισμού, που διακινείται μέσω της Thomas Cook, άρα και οι οικονομικές απώλειες των επιχειρήσεων είναι τεράστιες» τονίζει από την πλευρά της η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω. Παράλληλα εγκλωβισμένοι τουρίστες υπάρχουν και στην ηπειρωτική χώρα, όπως για παράδειγμα στην Κατερίνη. «Χθες ανησυχήσαμε κάπως αλλά ρωτήσαμε στη ρεσεψιόν και μας είπαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πτήση μας» λέει στο Open TV ένας Γερμανός τουρίστας. 

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Βασίλη Τσεκούρα ακόμα και οι εργαζόμενοι του ταξιδιωτικού γραφείου στην Ελλάδα αιφνιδιάστηκαν από το ξαφνικό λουκέτο, καθώς ενημερώθηκαν το πρωί της Δευτέρας. Το γραφείο άνοιξε πριν από σχεδόν ένα χρόνο. «Η δική μας απορία είναι γιατί πήρε τόσο πολλά δάνεια τον τελευταίο χρόνο. Το θέμα τώρα είναι οι επιβάτες να επιστρέψουν πίσω σώοι» ανέφερε μία εκ των εργαζομένων στο Open TV 

Thomas Cook