Ελλάδα|23.09.2019 20:25

Η κατάληψη της «Βίλα Αμαλία» που έγινε σχολείο (vid)

Newsroom

Κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών έχει μπει τέλος στις καταλήψεις κτηρίων που άλλοτε στέγαζαν σχολεία. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2013 με την Βίλα Αμαλία. Μετά το πέρας της κατάληψης που κράτησε περισσότερο από 20 χρόνια το κτήριο ανακατασκευάστηκε και από το 2016 στεγάζει το 67ο Λύκειο Αθηνών «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Μετά την εκκένωση της κατάληψης το κτίριο παραδόθηκε στον δήμο Αθηναίων. Ακολούθησε η ανακατασκευή του και πλέον η εικόνα του δεν θυμίζει σε τίποτα την εγκατάλειψη στην οποία είχε περιέλθει για χρόνια. «Ευτυχώς το έφτιαξαν και αυτό το κτίριο έγινε κόσμημα και έχει βοηθήσει πολύ τη γειτονιά μας» λέει στην κάμερα του Open TV κάτοικος της περιοχής. Άλλος κάτοικος προσθέτει πως «υπάρχει αστυνόμευση και θεωρώ ότι η περιοχή μας αναβαθμίστηκε».

«Το σχολείο είναι αφιερωμένο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Έχουν περάσει και άλλοι πολλοί από αυτό το σχολείο. Στην εποχή του υπήρξε ιστορικό σχολείο» λέει στο Open ο Κωνσταντίνος Γιακουμής, που είναι καθηγητής σε αυτό το σχολείο. Το συγκεκριμένο κτίριο χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και φημολογείται ότι χτίστηκε σε προσχέδια του Ερνέστο Τσίλερ. 

σχολείοΒίλα Αμαλία