Ελλάδα|23.11.2018 09:27

Καθαρίστρια από τη φυλακή: Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου (vid)

Newsroom

Μέσα από τη φυλακή, η καθαρίστρια συγκινεί με τα λόγια της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έκανε αυτήν την παραποίηση του απολυτηρίου για χάρη των παιδιών της.

Μιλώντας στο Open TV η Βάσω Σαμακόβλη, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας Ταχυδρόμος, που ανέδειξε το θέμα, επεσήμανε πως η καθαρίστρια μέσα από τις φυλακές της Θήβας, παρακολουθεί κι αυτή αποσβολωμένη τις εξελίξεις και είναι ευγνώμων για το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της.

Ζήτησε η ίδια να μιλήσει με την Εύη Καρυδάκη, πρόεδρο εργαζομένων των ΟΤΑ Μαγνησίας και να της μεταφέρει κλαίγοντας τις ευχαριστίες για όσα συμβαίνουν γύρω από το πρόσωπό της και την συμπαράσταση.

Η ίδια νιώθει ντροπή απέναντι σε όλους, λέει η κα Σαμακόβλη, που ξέρουν όλοι πλέον ότι διαφοροποίησε κατά μία τάξη το απολυτήριο του Δημοτικού της για να βρει δουλειά. Το πιο συγκλονιστικό της υπόθεσης, επειδή η ίδια έχει μεγαλώσει στο Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο του Πειραιά μαζί με τα αδέρφια της, εννιά στο σύνολο, έκανε ό,τι έκανε για να μην βιώσουν τα παιδιά της το ίδιο.

Δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί να μην μπορέσει να εξασφαλίσει χρήματα για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Έτρεμε στην ιδέα να μην μπορέσει να τα ταΐσει και να καταλήξουν κι αυτά σε κάποιο ίδρυμα.

Ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία από το δικαστήριο, να μην είναι σκληρή η Δικαιοσύνη απέναντί της. Πρωτόδικα της είχε επιβληθεί 15ετής ποινή φυλάκισης και στον δεύτερο βαθμό, έπεσε στα 10 χρόνια...

Δείτε το σχετικό βίντεο

Κύμα αντιδράσεων κι αλληλεγγύης

Στο µεταξύ, η καταδίκη και ο εγκλεισµός της 53χρονης στη φυλακή έχουν προκαλέσει κύµα αντιδράσεων, τοπικών και όχι µόνο µέσων ενηµέρωσης, της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώµατα του Ανθρώπου, αλλά και πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα, σε µια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, η Ενωση για τα Δικαιώµατα του Ανθρώπου χαρακτηρίζει «απάνθρωπη» την απόφαση καταδίκης της 53χρονης και κάνει λόγο για παθογένειες της ποινικής Δικαιοσύνης. «Η απόφαση δεν είναι απλώς απάνθρωπη. Είναι και ένα ακόµα κρούσµα, πολύ ενδεικτικό, µιας µόνιµης παθογένειας της ποινικής Δικαιοσύνης: ουδέποτε, εξ όσων γνωρίζουµε, έχει ελεγχθεί δικαστής για υπερβολική αυστηρότητα, ενώ αυτό έχει συµβεί κατά κόρον για επιεικείς ή αθωωτικές 
αποφάσεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Συνδικάτο Εργαζοµένων ΟΤΑ και το Σωµατείο Καθαριστριών του Νοµού Μαγνησίας ζήτησαν την αποφυλάκιση της καθαρίστριας, τονίζοντας ότι η γυναίκα συντηρεί µία ολόκληρη οικογένεια, µε τον σύζυγό της να είναι ανάπηρος κατά 67%.

Έπεσε το twitter

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει για την απόφαση ότι «το Πενταµελές Εφετείο Κακουργηµάτων Λάρισας εξάντλησε την αυστηρότητά του απέναντι σε µία φτωχή εργαζόµενη καθαρίστρια» και πως «η απόφαση αυτή προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθηµα και πλήττει την εµπιστοσύνη των πολιτών στη ∆ικαιοσύνη». Ο επικεφαλής του Ποταµιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε στο Τwitter: «Γιατί µόνο 10 χρόνια; Γιατί όχι ισόβια; Και εξοστρακισµός, για να µη µολύνει την αγγελική µας κοινωνία. Ακούς εκεί; Να είναι της 5ης ∆ηµοτικού και να εµφανίζεται της 6ης; Πού ζει; Σε µια χώρα χωρίς κανόνες; Σαν δεν ντρεπόµαστε – αυτό πάει στους άλλους, όχι στην καθαρίστρια».

Ο Παπαδηµούλης

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης, σχολίασε το γεγονός µε µία ανάρτησή του στο Τwitter, σηµειώνοντας για την ελληνική ∆ικαιοσύνη ότι είναι «ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι». 

καθαρίστρια πλαστό απολυτήριοκαθαρίστρια