Ελλάδα|23.11.2018 11:58

Θεσσαλονίκη: Διαψεύδει τις προσδοκίες η Black Friday - Αδεια τα μαγαζιά

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Διαψεύδει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες των καταστηματαρχών της Θεσσαλονίκης η Black Friday. Μπορεί να κυκλοφορεί αρκετός κόσμος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ωστόσο, η κίνηση στα καταστήματα δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη και η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά απέχει αρκετά από την προσδοκώμενη.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ότι οι εκπτώσεις και οι προσφορές, κυρίως στις πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων, δεν είναι υψηλές, αφού κινούνται κατά μέσο όρο μεταξύ 10%-20%. Υψηλότερες προσφορές μέχρι 50% ή και 70% μπορούν να βρουν οι καταναλωτές στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ωστόσο δεν είναι πολλά τα καταστήματα που κάνουν τόσο μεγάλες εκπτώσεις.

«Η πρώτη εικόνα για τη Black Friday είναι αρνητική. Απέχει πάρα πολύ από πρόπερσι, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην αγορά η black Friday και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους κι έγινε χαμός στην αγορά. Όλο αυτό έχει ξεθυμάνει, γιατί μάθαμε να καταστρέφουμε τα πάντα. Ο κόσμος ενημερώθηκε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα τα μαγαζιά ξεφορτώνονται όσο-όσο το εμπόρευμά τους.

Ωστόσο, όταν κατεβαίνει στην αγορά, απογοητεύεται. Το παιχνίδι χάθηκε από τις πολυεθνικές εταιρίες, των οποίων οι προσφορές κυμαίνονται μεταξύ 10%-20%. Οι μιικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που σώζουν την παρτίδα, αφού γίνονται προσφορές που ξεκινάνε από το 50% και φτάνουν μέχρι το 70%», υποστήριξε ο κ. Φιλιππίδης.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, όσο περνάει η ώρα και κυρίως προς το απόγευμα, η κίνηση στην αγορά να αυξηθεί. Σημείωσε, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά οι τζίροι των καταστημάτων.

Black Friday